Nem csak pite: varázslatos áfonya tart

2021. március 20.
Nemcsak színeiben pompás, de ízeiben is mennyei. Muszáj szuperlatívuszokban beszélnünk róla. A Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi elhozta nektek kedvenc áfonyástart-receptjét.

Nem csak pite Instagram-oldal szerzője, Forgács Timi receptjeivel mostantól rendszeresen találkozhattok majd itt nálunk. A múlt héten kedvenc medvehagymás pogácsájának receptjét osztotta meg veletek, most egy isteni lila csodáról mesél nektek.

Áfonya tart

Hozzávalók:

Az alaphoz:

100 g puha datolya
200 g mandula
100 g zabpehely
20 g kakaópor
1 csipet só
50 g kókuszolaj

A krémhez:

300 g áfonya
60 g porcukor
2 ek keményítő
200 ml habtejszín (hideg)
250 g mascarpone
1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése:

Az áfonyás tarte alapjához az összes hozzávalót aprítóba rakjuk, és összedolgozzuk. Belenyomkodjuk egy piteforma aljába, és hűtőbe rakjuk.

A krémhez az áfonyát egy lábasba rakjuk a cukorral, és kb. 10 percig forraljuk, majd leturmixoljuk. Egy kis vízben elkeverjük a keményítőt, hozzáadjuk az áfonyához, alaposan elkeverjük, és langyosra hűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét szintén elkeverjük a vaníliás cukorral, majd mindhárom alapot összekeverjük, és a krémet a hűtőből kivett mandulás formába simítjuk. A tetejét friss áfonyával, málnával vagy bármivel díszítjük.

Jó étvágyat!

Fotó és szöveg: Forgács Timi (Nem csak pite)

Ha a Nem csak pite még több receptjére vagy kíváncsi, kattints IDE!

Az Instagramon pedig ITT követheted!

Olvass tovább!