Egy nekem, egy neked
Évek óta ott találjuk az esküvői tortatrendek között azt a megoldás, amikor a főtorta mellé cupcake-ek párosulnak – ezt váltották most ki a monodesszertek. „Így nemcsak háromféle ízzel kínálhatja a vendégeket az ifjú pár (mint mondjuk egy háromemeletes torta esetében), hanem akár öt-hat félével is – kezdi sorolni az előnyöket Mélykuti Juci. – Az egyszemélyes édességekben az is jó, hogy nem kell megvárni a tortaszeletelést sem, így kényelmesen és gyorsan megoldható a sütiosztást. Covid-időkben kiváltképp praktikus…”
Citrusbomba
Nincs is jobb frissítő a rekkenő hőségben egy hűs, citrusos limonádénál – vagy tortánál, hiszen ki kívánja a kánikulában a nehéz, tömény édességeket? „A citrusos tortákat alapvetően mediterrán hangulatú esküvőkre ajánlom – mondja a fromJuci tulajdonosa. – Passzolhat a helyszínhez, az évszakhoz, de a párok egy emlékezetes nyaralás miatt is szívesen választják. Jópofa, hogy a belső ízvilágot (citrom-, narancs- vagy éppen lime-krém) tükrözi a díszítés, ami ráadásul teljes mértékben ehető.”
Elemekre szedve
Egy időben presztízskérdés volt az esküvői torta magassága, mostanában viszont a sokemeletes műremekek helyett az úgy nevezett tortakollekciók kezdenek előre törni. „A hatás így is lehet grandiózus: a sok kisebb-nagyobb torta impozáns látványt tud nyújtani – magyarázza a dekonstruktív tortatrend lényegét a cukrász. – Ilyenkor a desszertasztalon a főtorta kiemelkedik, és mellette egy- vagy kétszintes torták helyezkednek el, amelyek különbözőek, mégis kapcsolódnak egymáshoz színvilágban, stílusban, esetleg díszítésben. Akkor szoktam javasolni, ha a vendégsereg 120-nál is több főből áll. Egyszerűbben lehet szeletelni – egyszerre akár több tortát is.”