Egy különleges ismétlődés a királyi esküvőkön, amit csak kevesen vesznek észre

2021. augusztus 15.
Az angol királyi család esküvőit mindig is nagy figyelem övezte, ám csak az igazán szemfülesek vették észre ezt az érdekességet, ami 34 éven át volt része az oltár elé vezetett hercegnők nagy napjának.

Az angol királyi család néhány tagját nem csak rokoni szálak kötik össze: egy, az esküvőkön felbukkanó, különleges apró részlet teszi még erősebbé a Margit hercegnő, Anna hercegnő, Lady Sarah és Zara hercegnő közötti kapcsolódást.

Különleges egybeesés az angol királyi esküvőkön, amit csak kevesen vettek észre

Margit hercegnő és férje, Anthony Armstrong esküvője – a menyasszonynak nyolc koszorúslánya volt, közülük kiemelkedően fontos szerepet kapott a fiatal Anna hercegnő, aki Margit jobb oldalánál áll

Margit hercegnő esküvője

Erzsébet királynő húga, Margit hercegnő 1960. május 6-án mondta ki az igent Anthony Armstrong-Jones fotósnak a londoni Westminsteri apátságban. Világszerte több mint 300 millióan követhették nyomon a nagy eseményt a televízióban. A családból nem mindenki nézte jó szemmel, hogy Margit hercegnő egy fotóssal köti össze az életét, ezért sokan nem is vettek részt a ceremónián – külföldről csak egyetlen vendég érkezett, a menyasszony keresztanyja, Ingrid dán királyné. Margitnak nyolc koszorúslánya volt, fő koszorúslánynak az unokahúgát, Anna hercegnőt választották. A házasságból – ami 1978-ban válással végződött – két gyerek született, 1961-ben David Armstrong-Jones, 1964-ben pedig Lady Sarah.

Különleges egybeesés az angol királyi esküvőkön, amit csak kevesen vettek észre

Anna hercegnő és Mark Phillips esküvője napján a menyasszony öccsével, Eduárd herceggel és a koszorúslánnyal, Lady Sarah Armstrong-Jonesszal

Anna hercegnő esküvője

II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg egyetlen lánya, Anna hercegnő 1973. november 14-én kötötte első házasságát Mark Phillips hadnaggyal a londoni Westminsteri apátságban. Az ő esküvőjüket is közvetítette a tévé, így több mint 100 millióan nézhették végig az angol királyi család fontos eseményét. A menyasszony unokahúgát, egész pontosan Margit hercegnő lányát, Lady Sarah Armstrong-Jonest kérték fel koszorúslánynak. II. Erzsébet az újdonsült férjnek felajánlott ugyan egy nemesi címet, ő azonban ezt elutasította. Emiatt két gyermekük, a sportmenedzserként dolgozó Peter és az olimpikon Zara Phillips nem birtokolnak nemesi címet. Anna 1992-ben vált el férjétől, és még abban az évben újra megházasodott. 

Különleges egybeesés az angol királyi esküvőkön, amit csak kevesen vettek észre

Lady Sarah Armstrong-Jones és Daniel Chatto esküvője – Zara Phillips koszorúslány a menyasszony mögött állt

Lady Sarah esküvője

Margit hercegnő lánya, Lady Sarah Armstrong-Jones és Daniel Chatto 1994. július 14-én mondta ki az igent a londoni St. Stephen Walbrook templomban. A menyasszony ruháját Jasper Conran tervezte, fátylát pedig virágos fejdíszhez rögzítették. Lady Sarah esküvőjén három koszorúslány segédkezett: köztük Anna hercegnő lánya, Zara Phillips. Lady Sarahnak és Daniel Chattonak két fia született: Samuel 1996-ban, Arthur pedig 1999-ben jött világra. 

Vagyis az ismétlődés így nézett ki az évtizedek alatt: Margit koszorúslánya Anna volt. Anna koszorúslánya Margit lánya, Sarah. Sarah esküvőjén pedig Anna lánya, Zara fogta a fátyol végét. Bár Zara is férjhez ment azóta, mivel Sarahának két fia született, ez a különleges sorozat megszakadt.

Fotó: Getty Images

Ezt láttad már?