Krumplifőzelék, ezúttal medvehagymás változatban

2022. április 24.
Miért ne lehetne feldobni egy klasszikus krumplifőzeléket medvehagymával? Pláne, ha épp most van szezonja! Hering András, a Nosalty főszerkesztője elárulja nektek a receptet.

Miért ne frissíthetnénk fel egy igazi klasszikust is medvehagymával? Ha már itt a szezon, érdemes a jól ismert és bevált receptjeinket is megújítani, és ízletesebbé tenni a zöld levelekkel: én most mindenki kedvencét, a krumplifőzeléket emeltem új szintre a medvehagyma erejével, amihez tökéletesen passzol a medvehagymás panírban megforgatott rántott csirke is. Tökéletes medvehagymás krumplifőzelék készült nálunk, és már mutatjuk is, hogyan:

Elkészítés:

A burgonyát hámozzuk meg, és vágjuk közepes nagyságú kockákra.

A zsírt vagy az olajat melegítsük fel egy nagyobb lábosban. Ha felhevült, adjuk hozzá a sonkát, pirítsuk le.

Mehet hozzá a vöröshagyma, amit üvegesre párolunk (nagyjából további 5-6 perc alatt). Szórjuk bele a füstölt pirospaprikát, kevergessük további 1-2 percig.

Végül mehet hozzá a kockázott burgonya is. Forgassuk át, majd öntsük fel annyi hideg vízzel, hogy ellepje a krumplikat. Dobjuk bele a babérleveleket, fűszerezzük egy csipet majorannával, sóval, borssal, majd közepes lángon, lefedve kezdjük el főzni egészen addig, amíg a burgonya meg nem puhul (nagyjából 30 percig).

krumplifozelek-medvehagyma-nosalty

Amíg fő a krumpli, addig mossuk meg a medvehagymacsokrokat, majd konyhai papírtörlővel itassuk le róluk a maradék nedvességet.

Ha megszáradt, vágjuk vékony csíkokra vagy finomra a friss leveleket, és tegyük félre.

Jöhet a sűrítés!

Tegyünk két evőkanál étkezési keményítőt egy kis keverőtálba, adjunk hozzá egy evőkanál vizet, 2 dl tejfölt, majd egy habverő segítségével keverjük ki. Ezután lassan öntsük a forrásban lévő főzelékhez, keverjük hozzá.

A felaprított medvehagymát szórjuk a főzelékhez, keverjük össze. Egy keveset hagyjunk belőle a tálaláshoz is, dekorációként.

krumplifozelek-medvehagyma-nosalty

Tálaljuk tejföllel, vagy extraként készíthetünk mellé medvehagymás panírban sült rántott csirkét is.

A pontos hozzávalókért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo

Ezt készítsd el mellé!