Extra sajtos, medvehagymás tészta – természetesen húsmentesen

2022. április 15.
Ha a medvehagymaszezon minden pillanatát szeretnénk kihasználni, akkor ne csak pogácsát süssünk. Hering András, a Nosalty főszerkesztője egy isteni medvehagymás tészta receptjét hozta el nektek.

Ehető növényeink frontján a tavasz egyik első hírnöke a medvehagyma, amiről tévedés azt gondolni, hogy csak pogácsába sütve lehet igazán jól felhasználni.

Szinte bármilyen ételhez kitűnően passzol, legyen az egy leves, sült vagy rántott hús, köret vagy egy mennyeien szaftos tészta.

Én most utóbbihoz mutatok egy variációt a medvehagymapesztós megoldáson túl: ezt az egyedényes, sajtoktól krémes tésztát nevezhetném akár a mac&cheese felnőtt változatának is, de biztos vagyok benne, hogy medvehagymás létére még a gyerekek is imádni fogják. Dobjunk össze mindent egyszerre, egyszerűen, kényelmesen, a végeredmény pedig mind textúrájában és színeiben, mind pedig ízeiben lenyűgöző lesz.

Nézzük, hogyan készül:

Egy nagy fazékban vagy tapadásmentes vasedényben közepes lángon hevítsünk olívaolajat. Adjuk hozzá az apróra vágott hagymát, és főzzük puhára körülbelül 5 percig. Adjuk hozzá a reszelt fokhagymát, és főzzük illatosra, körülbelül 1 percig.

Adjuk hozzá a tésztát, a medvehagymát, majd a tejszínt, és öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje az alapanyagokat. Sóval, borssal és egy csipet chilipehellyel ízesítsük. Forraljuk fel, majd csökkentsük a hőt, és időnként megkeverve hagyjuk főni, amíg a tészta al dente nem lesz (12-14 percig).

Adjuk hozzá a sajtokat, és addig keverjük, amíg el nem olvadnak.

A pontos hozzávalókért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo

Ezt is készítsd el!