A tökéletes vasárnapi ebéd: milánói sertésborda

2023. április 02.
A Nosalty ezen a héten egy igazi retró receptet hozott el nekünk: készíts milánóit sertésbordával!
A tökéletes vasárnapi ebéd: milánói sertésborda

milánói sertésborda egy igazi klasszikus retró kaja, sokunk egyik kedvence, főleg gyerekkorunkból. Engem és tesómat legalábbis teljesen felcsigázott az összekevert maszatos tészta tetején üldögélő aranyló rántott hús. Szinte emlékszem, milyen volt az első: tészta, paradicsomszósz, gomba, sonka, sajt és kabátos hús. Számomra ilyen egy megtestesült ételköltemény! Igaz, semmi köze az olaszokhoz, de így is felér egy itáliai gasztrofogással. Sőt, ha az olaszok találkoznának ezzel a recepttel, biztosan magukénak akarnák tudni!

A makaróni elkészítése:

Első lépésként a makarónitésztát (ezzel autentikus) egy nagy fazék forrásban lévő sós vízben al dentére főzzük. Az apróra vágott hagymát serpenyőben, pár csepp olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát. Miután kissé megpirult, akkor mehet bele a fokhagyma és a kockára vágott sonka.

Miután kissé megpirult, akkor mehet bele a fokhagyma és a kockára vágott sonka.

Miután kissé megpirult, akkor mehet bele a fokhagyma és a kockára vágott sonka

Jó alaposan pirítsuk össze az egészet. Mikor a sonkát kicsit már odakapattuk, akkor adjuk hozzá a paradicsomszószt (passatát). Sóval, borssal, oregánóval és egy kevés cukorral ízesítsük. Ha túl sűrű a szósz, kevés tésztafőzővízzel lazítsuk. Végül keverjük össze a főtt tésztával, és reszeljünk rá trappista (vagy gouda) sajtot.

Nagy szelet rántott hússal tálaljuk!

A hús elkészítése:

A sertésszeleteket kiklopfoljuk, besózzuk, majd hagyományos módon bepanírozzuk. Bő forró olajban kisütjük, majd papírtörlőre csöpögtetjük a fölösleges zsiradékot. Frissen tálaljuk a makaróni mellé, rengeteg reszelt sajttal.

Frissen tálaljuk a makaróni mellé, rengeteg reszelt sajttal.

Frissen tálaljuk a makaróni mellé, rengeteg reszelt sajttal

A pontos hozzávalókért kattints a Nosalty oldalára!

nosalty-uj-logo