- Az osztrák-magyar kapcsolódásokat erősíti a békebeli ízeket kínáló IDA bisztró.
- A Várkert Bazárban megnyitott étterem grandiózus belső tere és gondosan összeállított étlapja megmutatja, hogyan lehet a hagyományokat modern csavarral tálalni.
- A monarchia gasztronómiájának ikonikus fogásai között találunk vasárnapi húslevest, borjú bécsit és mennyei tatárt is.
Az IDA bisztró nem csupán egy étterem, hanem híd is a bécsi és budapesti gasztronómia között. Konyhája a klasszikus ízeket újraértelmezve nyújt felejthetetlen élményt, ahol az elegancia és a kötetlenség harmóniában találkozik. Az étterem koncepciójáért a Róma Ételbárhoz is kapcsolódó Andrusch Dániel felel, az executive séf Katona Dániel, a konyhát Rácz Csaba irányítja, míg a lenyűgöző enteriőr Hitka András tervezői munkáját dicséri.
Klasszikus, békebeli fogások, szívhez szóló ízvilág, kiemelkedő borok és oldott miliő – mindez együtt jellemzi az IDA bisztró különleges hangulatát, mellyel a monarchia gasztronómiájának legszebb arcát és legkellemesebb emlékeit kívánjuk megidézni.
Bécs ihlette, Budapest köré szövődött
A bécsi gasztronómia ikonikus nevei, mint a Meissl & Schadn vagy a Plachutta generációk óta biztos pontjai az osztrák főváros életének. Üzleti ebédekre, családi összejövetelekre, vagy egy tökéletes bécsi szelet elfogyasztására egyaránt ideálisak. Az IDA bisztró tisztelettel figyeli és értelmezi újra azokat az értékeket, amelyeket a bécsi vendéglátás képvisel: a megbízhatóságot és az állandó magas minőséget.
A magyar gasztronómia azonban további előnyökkel is bír: a bőséges egytálételek, a gazdag pörköltek, a hagyományos főzelékek és a világszinten is egyedülálló desszertek teszik teljessé az IDA élményt. A konyha hitvallása, hogy ezek az ízek ne csupán felidézzék a gyermekkor legszebb emlékeit, hanem technikai tökélyre fejlesztve még többet adjanak.
Grandiózus tér, múlt és jelen harmóniája
Az IDA enteriőrjét meghatározza a hatalmas belmagasság és a kupolás boltozat, amely egyszerre sugall eleganciát és meleg otthonosságot. Hitka András tervezői kihívása az volt, hogy az Ybl-épület tiszteletben tartásával friss, mai atmoszférát teremtsen.
„A cél az volt, hogy IDA olyan legyen, mintha mindig is itt lett volna. Egy családi vendéglő legfiatalabb generációja átvette volna a stafétát, frissen, de a hagyományokat megtartva. Ezért lett a bútorozás rejtetten modern, mégis klasszikus, apró, szívhez szóló részletekkel, mint a felújított falikarok” – meséli a tervező.
A Várkert Bazár utcafrontján elhelyezkedő terasz pedig nemcsak a pazar panoráma miatt különleges, hanem azért is, mert lehetőséget ad arra, hogy a vendégek szinte franciásan, kifelé fordulva figyeljék a város forgatagát.
Az IDA szeretettel vár mindenkit, legyen szó egy gyors ebédről, egy kényelmes desszert és kávé kombinációjáról vagy egy meghitt vacsoráról. Budapest első békebeli osztrák-magyar bisztrója most soft opening időszakában várja vendégeit, hogy hamarosan a főváros gasztronómiai palettájának meghatározó szereplőjévé váljon.