Januári horoszkóp 2024: a Szűznek minden az ölébe hullik, a Nyilas túl optimista

2024. január 01.
A csillagok szerint gyönyörű bolygókapcsolattal kezdődik a naptári újév. De vajon az év első hónapja mit hoz a csillagjegyeknek?
Január 2024 - havi horoszkóp

KOS

Jó lehetőségeket mutat az év kezdete. A munkádban harmonikusan alakul minden. Lehet, hogy új felkérést is kapsz. Az anyagi ügyeid is viszonylag egyenletesen alakulnak. A főnököddel jó kapcsolatot ápolsz, most lenne érdemes tanulni is valamit. Elsősorban az idegen nyelv jöhet szóba. Ebben az évben szükséged lehet arra, hogy külföldön is megálld a helyedet. Alapvetően jó hangulatban, energikusan indul az új esztendő. 

BIKA

A legnagyobb szerencse bolygója, a Jupiter még mindig a születési jegyedben jár és kellemes kapcsolatot ápol a gondolkodásért felelős Nappal és az érzelmeket irányító Holddal. Élvezd ezt az áldásos helyzetet. Lehet, hogy kissé könnyelműen viselkedsz, de ez nem baj. Képes vagy gátló gondolatok és régi beidegződések nélkül élni. Egyszerűen, csak létezel.

IKREK

Az otthonodban, vagy egy közeli rokonnal lehet kisebb-nagyobb ütközésed. Te, aki a szavak mestere vagy, most valószínűleg alulmaradsz a vitában. Gondolj arra, hogy nem szégyen a meghátrálás. Elsősorban a békét és harmóniát helyezd a középpontba. Párkapcsolatod akkor működik jól, ha már hivatalosan is összekötöttétek a sorsotokat. Egyéb esetben ellentétek feszítik az együttléteket.

RÁK

Az év elején a varázslatos bolygókapcsolat egyik szereplője a te jegyed uralkodója, azaz a Hold. Segít abban, hogy felelevenítsd régebbi ismeretségeidet, de új embereket is hoz az életedbe. Valójában erre az évre jellemző lesz, hogy a kapcsolatok építése rendkívül fontos. Házasságban nagyon kedvező időszak vár. Pénzügyekben legyél alapos és óvatos.

OROSZLÁN

Egy érdekes esemény indíthatja az évet. Olyat tehetsz, amivel magadra irányítod a figyelmet. Valószínűleg nem lesz sok időd pihenni, hiszen azonnal be kell kapcsolódnod az élet forgatagába. Hivatásod gyakorlása örömmel tölt el. Anyagilag is jól indul az év. Pároddal szemben egyedi elvárásaid vannak. Bízz benne, hogy teljesíti is. Ebben az esetben kitűnően érzed magad.

SZŰZ

Egy szilveszteri, friss ismeretségtől ne várj sokat. Erre az év első napjaiban megkapod a választ. Lépj tovább. Koncentrálj arra, hogy az esztendő legnagyobb része még előtted áll és sok izgalmas újdonságot tartogat. Hivatásodban kiemelkedés várható. Megszoktad, hogy szorgalommal és alapossággal haladsz előre. Most azonban meglepve tapasztalhatod, hogy szinte minden az öledbe hullik.

MÉRLEG

Az év első napjaiban szinte halmozod az újabbnál újabb ismeretségeket. Annyira optimista vagy, hogy párhuzamos kapcsolatba is bonyolódhatsz. Alig férsz a bőrödbe. Kreatív területen komoly sikereket érhetsz el. Nem csak az év elején. Számíts arra, hogy a teljes év vezérfonala ez lesz. Párkapcsolat is fontossá válik, de egyelőre még csak a válogatásban vagy érdekelt.

SKORPIÓ

Sokkal komolyabb gondolatok foglalkoztatnak, mint korábban. Mindig szerettél a dolgok mélyére látni. Most is keresed a mélységet, de inkább a segítő szándék motivál. Sokat jelentenek a rokoni kapcsolatok. Egy közeli családtag már az év elején a segítségedet kérheti. Gyakorlati tanácsokkal láthatod el. Valószínűleg a hónap első napjaiban több új különmunka-ajánlatot kaphatsz.    

NYILAS

A túlzott optimizmust jobb, ha kissé visszafogod. Három égitest is a születési jegyedben jár, így elmondható hogy a zodiákus jegyek sorából neked indul legélénkebben az új év. A sokféle kihívás, a kisebb-nagyobb sikerek szinte felemelnek a földről. Szenvedélyes leszel, vidám és nemtörődöm. Ilyenkor becsúszhat egy hiba. Párkapcsolatban mindig számolj tízig, mielőtt megszólalsz.

BAK

A Nap a születési jegyedben jár. Legfőbb égitestünk vezeti azt a szép, háromszög kapcsolatot, ami a Nap, Hold és Jupiter között alakul ki. Megfontoltan, okosan, érzelmesen, kíváncsian és szerencsésen indítod a naptári évet. Önálló vállalkozással, tanulással, képzéssel tudod a legtöbbet kihozni ebből, az asztrológia nyelvén királytrigonnak nevezett kapcsolatból.

VÍZÖNTŐ

Több lassú mozgású égitest is szerepet kap a sorsod alakításában. A Plútó ott nyújtózik már a születési jegyed kapujában, és be is lép majd oda ebben az évben. A Szaturnusz a kreativitásodat erősíti meg. A Neptunusz pedig meglepő helyről, váratlan összeget hozhat. Összességében már az év elején érezheted, hogy nem szokványos az a tizenkét hónap, ami előtted áll.  

HALAK

Feltehetően még a szilveszteri buli bűvöletében telik néhány nap. Örülj, hogy sikerült jól zárni az évet. Idén is folytatódik a széria, amiben egyre több új ismeretségre teszel szert. Az új emberek új lehetőségeket hoznak. Kinyílik előtted a világnak olyan része is, amire eddig nem is gondoltál. Már januárban is érezheted, hogy kedvezően alakulnak az anyagi ügyeid. Ez, legalább is egy időre, nagyon elégedetté tesz.

Szerző: Molnár Éva asztrológus Fotó: Getty Images