5 bolygó is retrográdban lesz 2024 második felében – ezekkel a mantrákkal vészelheted át

2024. október 11.
2024 második fele bőven tartogat még asztrológiai fordulatokat, mivel 5 bolygó is retrográd lesz. Szerencsére egy rituáléval és néhány mantrával csökkenthetők a negatív hatások.
Mantrák: ezekkel átvészelheted a retrográdokat 2024-ben
  • Az asztrológiai előrejelzések szerint a Szaturnusz, a Neptunusz, a Jupiter, az Uránusz és a Chiron is retrográd lesz idén, sőt, némelyik még a jövő év elején is.
  • Érdemes tudatosan állni a retrográd időszakokhoz, hogy a legtöbbet hozhasd ki belőlük.
  • Mutatunk egy rituálét és néhány mantrát, ami segít átvészelni a retrográd időszakokat.

Amennyiben nem tudod, hogyan alakítsd a jövődet, mihez kezdj vagy milyen irányba haladj, akkor tudd, hogy 2024 második fele tökéletes lehetőséget biztosít ahhoz, hogy átgondold az életedet és akár új fejezetet kezdj.

2024 második felében 5 bolygó is retrográdban lesz, és ez bizony rengeteg változást jelent. Drámai fordulatokra, megdöbbentő átalakulásokra számíthatsz, akár még azelőtt, hogy véget érne 2024. Használd ki a retrográdokkal teli időszakot arra, hogy új alapokra helyezd az életedet.

Ez az 5 bolygó lesz retrográd 2024 második felében:

  • Jupiter 2024. október 9 – 2025. február 4.
  • Szaturnusz 2024. június 29 – november 15.
  • Uránusz 2024. szeptember 1 – 2025. január 30.
  • Neptunusz 2024. július 2 – december 7.
  • Chiron 2024. július 27 – december 29.

Mire számíthatsz 2024 második felében?

  1. A Jupiter az Ikrek jegyében, a Szaturnusz és a Neptunusz pedig a Halak jegyében tartózkodik, vagyis mindhárom bolygó változékony jegyekben áll. Ez azt jelenti, hogy a 2024-es év második fele megfelelő időszak a változásokhoz való alkalmazkodáshoz és az integrálódáshoz.
  2. A Jupiter uralja a szerencsét, de túl egyszerű lenne azt állítani, hogy ez idő alatt csak szerencsét vagy szerencsétlenséget hoz. A Jupiter retrográd inkább az újrakalibrálás ideje. Időszerű átgondolni, hol tartasz, és megtenni a szükséges változtatásokat, hogy visszatérj a helyes útra 2024 második felében.
  3. A Szaturnusz a határok, a felelősség és a karma bolygója, és amikor ez a bolygó retrográd mozgást folytat 2024 második felében, tanulságos pillanatokat élhetsz át. Ez a retrográd lehetőséget kínál arra, hogy átgondold az életed alapjait. Amennyiben hajlandó vagy keményen dolgozni, óriási személyes fejlődésre számíthatsz.
  4. Az Uránusz a haladást, az innovációt és a szabadságot képviseli. Retrográd mozgása arról ismert, hogy meglepetéseket hoz, akár készen állsz rájuk, akár nem. Ahelyett, hogy szembemennél a változásokkal vagy lázadnál, próbáld meg elfogadni az ajándékait, még ha elsőre nem is tűnnek annak.
  5. A Neptunusz a spirituális vezetőnk, és az fantáziánk, az álmaink, az intuíciónk felett uralkodik. A 2024 második felében uralkodó Neptunusz retrográd alatt azt érezheted, hogy elveszíted a kreatív énedet, és hogy az intuíciód is csökken. Ugyanakkor a Neptunusz retrográdja kiváló munkát végez a hamisságok leleplezésében, és eltávolítja az utadból a zavaró tényezőket.
  6. A Chiron retrográd önreflexióra késztet, és hogy felelősséget vállalj a tetteidért. Emellett felfedi legmélyebb traumáidat és sérelmeidet, hogy dolgozni kezdj rajtuk és ezzel együtt a kapcsolataidon is.

Ez a kis rituálé és néhány mantra segít átvészelni a retrográd időszakokat

Mielőtt belevágnál a mantrázásba végezd el ezt a könnyű meditációt. Képzelj el egy gyémánthoz hasonló fényes szivárványt a szívcsakrádból kiindulva, ami felveszi a végtelenség szimbólumának alakját és energiája körbeveszi az aurádat, megvédve azt a fizikai testeddel együtt.

Amikor az elméd nyugodt állapotban van, mantrázd ezeket:

  • „Én vagyok a végtelen potenciálja. Én vagyok a végtelen megtestesülése.”
  • „A lelkem fel fog emelkedni. Minden korlátot túllépek. Garantált a lelki újjászületésem.”
  • „Végtelen szeretet vagyok. Végtelen isteni erő vagyok. Végtelen hatalom vagyok.” 
  • „Végtelen bőség vagyok. Végtelen öröm vagyok. Minden időben, térben és dimenzióban kijelentem, hogy végtelen vagyok.”

Szánj időt arra, hogy befogadd ezeknek a mantráknak az energiáját.

Forrás: Marie Claire Taiwan, Russh, Fotó: Getty Images