Az év fiatal divattervezője – pályázati kiírás

2013. augusztus 22.

Pályázati felhívás a Marie Claire Az év fiatal divattervezője pályázatára

Cím: Az év fiatal divattervezője pályázat

Mottó: A ruha, amely a legtöbbet hozza ki belőlünk

Kiíró: Sanoma Media Budapest Zrt., a Marie Claire magazin magyarországi kiadója

Határidő: 2012. augusztus 31.

Érvényes: 2012. 07. 17-től 2012. 08.31-ig

Pályázhat: Minden, 14. életévét betöltött, magyar állampolgárságú, magyarországi lakóhellyel rendelkező személy, felső korhatár nélkül. A szakmában pályakezdő, de a szakmai tanulmány vagy tapasztalat nem feltétel.

Egy jó ruha kiemel, néha elrejt, formál, feszesít vagy éppen nyújt. Olyan ruhákat várunk a pályázatra, amelyek újszerű anyaghasználatukkal, rafinált szabásvonalaikkal, a minták vagy éppen a színek merész játékával az alakformálást helyezik a fókuszba. Ruhákat, amelyek a női alakból a legtöbbet hozzák ki – hiszen minden nap egy alkalom.

Minden pályázótól a már elkészített kreáció fotóját várjuk. A zsűri a legötletesebb, legizgalmasabb, de hordható darabokat díjazza. Pályázni egy ruhával/öltözékkel lehet.

A ruha viselője a nő:

Mindig magabiztos, stílusos és nőies. Ruhaválasztása nőies vonalainak kiemelését szolgálja. Bátran és biztos kézzel választ: a klasszikus darabok harmonikus egységet alkotnak az újszerű, olykor merész szabásvonalakkal, anyagválasztással és az aktuális trendeknek megfelelő kiegészítőkkel. Nem hivalkodó, mégis minden szem rászegeződik. A stílus és az elegancia nagykövete.

A pályázat mottója: A ruha, amely a legtöbbet hozza ki belőlünk

Az év fiatal divattervezője pályázatot a Dreft támogatja.

1. Részvételi feltételek

A pályázaton részt vehet minden, 14. életévét betöltött, magyar állampolgárságú, magyarországi lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező személy.

A Marie Claire pályázatára felső korhatár nélkül olyan személyek jelentkezését várjuk, akik: 

– valamelyik szakiskola vagy felsőoktatási intézmény hallgatói,

– pályakezdők, akik már befejezték a tanulmányaikat, de még nem kaptak lehetőséget arra, hogy szélesebb körben is bemutatkozhassanak, és megismertessék a munkáikat

– nem tanulják vagy tanulták a ruhatervezést, mégis tehetségesnek érzik magukat

2. Díjazás

Szakmai díj: 200 000 Ft

Közönségdíj: 200 000 Ft

Dreft-különdíj: 200 000 Ft

A pályázatok közül a zsűri választja ki a legjobb 25 kreációt, amelyekre 2012. szeptember 14-től 2012. október 3-ig majd az olvasók is szavazhatnak a magazin honlapján, és amelyek a Marie Claire Fashion Daysen is láthatók lesznek a kifutón. A három győztest és az általuk tervezett ruhát bemutatjuk a magazinban is. A díjak átadására a Marie Claire Fashion Daysen kerül sor.

A nyertesek részére a kitűzött pénzdíjat csak a hatályos adójogszabályok által előírt, kötelező adóhatósági adatszolgáltatáshoz szükséges adatok rendelkezésre bocsátását követően áll módunkban kifizetni – 2003. évi XCII. törvény az adózás rendjéről, 24.§ (5).

*A meghirdetett összeg bruttóban értendő, a pályázat nyertesei részére a hatályos jogszabályokban foglaltaknak megfelelően megállapított személyijövedelemadó-előleggel csökkentett összeg kerül kifizetésre.

3. A jelentkezés feltételei

A pályázatokat a pályázók csak önállóan nyújthatják be, több személy egy pályázatot nem terjeszthet elő. Egy pályázó csak egy, már elkészített ruhával jelentkezhet a pályázatra. 

Mivel lehet pályázni?

– csak ruhával (egy öltözékkel/egy szettel), kiegészítővel nem (pl.: táskával, cipővel) 

– szín: nincs meghatározva

– méret: EU 38-as 

Mit kell beküldeni a pályázat keretében 2012. augusztus 31-ig?

– a már elkészített/megvarrt ruháról/öltözékről kell beküldeni egy vagy több fotót, amelyeken a ruha/öltözék jól látszik

– személyes adatokat, elérhetőségeket: nevet, lakcímet, a személyi igazolvány számát, telefonszámot, e-mail címet, születési dátumot

– rövid önéletrajzot

Egy pályázó csak egy ruhával/öltözékkel pályázhat, ha valaki több ruhával pályázik, a pályázatát nem áll módunkban elfogadni.

A pályázatot a pályázó, cselekvőképességében korlátozott pályázó esetén törvényes képviselője is a kézjegyével köteles ellátni.

Amennyiben a nyertes pályázó cselekvőképességében korlátozott, úgy a díjjal kapcsolatos érdemi ügyintézésre, illetve annak átvételére csak a törvényes képviselőjével együtt jogosult.

4. A pályázat beküldésének módjai, határidők

A pályázatokat az alábbi módokon lehet benyújtani 2012. július 17-től 2012. augusztus 31-én 17 óráig:

– levélben a 1554 Budapest, Pf. 62. címen (kérjük a borítékra ráírni: Marie Claire-pályázat),

– személyesen a 1037 Budapest, Montevideo u. 9. cím alatt a recepción,

– e-mailben a marieclaire@sanomamedia.hu címen.

A pályázattal kapcsolatban felmerült kérdéseket a marieclaire@sanomamedia.hu e-mail címre várjuk.

A pályázat nyerteseinek bemutatása, illetve a beszámoló a Marie Claire Fashion Daysről és a díjátadóról a magazin 2012. decemberi számában várható.

Odaítélési kritériumok és ütemezés

A több tagból álló szakmai zsűri a pályázatok elbírálásakor a legötletesebb, legizgalmasabb, a Marie Claire-nő számára hordható darabokat díjazza.

A pályázatokat elbíráló szakmai zsűri:

Pataki Ági – producer

Füzes Eszter – a USE Unused dizájnere

László Krisztina – a Marie Claire magazin főszerkesztője

Laczkó Mónika – a Marie Claire magazin divatszerkesztője

Verebélyi Dorottya – P&G Vállalati Kapcsolatok, a Dreft szóvivője

– A beküldött fotók alapján 40 pályázót választ ki a zsűri, akiket 2012. szeptember 5-ig értesítünk. Az elkészített ruhát a kiválasztott 40 pályázónak 2012. szeptember 7-ig kell eljuttatni a kiadóba, a Marie Claire szerkesztőségébe (1037 Budapest, Montevideo u. 9.).

– A 40 ruhából a zsűri kiválasztja a 25 legjobbat, azon belül is a szakmai díj és a Dreft-különdíj győztesét.

–A közönségdíj győztese az olvasók szavazati alapján dől el. Az olvasók 2012. szeptember 14-től 2012. október 3-ig szavazhatnak a zsűri által kiválasztott 25 ruhára.

– A három győztest és az általuk tervezett ruhát bemutatjuk a Marie Claire magazinban.

– A három győztes meghívást kap az október elején megrendezésre kerülő Marie Claire

Fashion Daysre, ahol átadjuk a díjakat.

– A három győztes ruhát a pályázat támogatója, a Dreft promóciós céllal más kampányában felhasználhatja, így a három nyertes a ruhát a Dreft rendelkezésére bocsátja.

– A 25 legjobb kreációt a nagyközönség előtt a Marie Claire Fashion Daysen mutatjuk be.

A nyerteseket minden esetben e-mailen és/vagy telefonon értesítjük. A pályázó felelős azért, hogy az általa megadott e-mail cím és telefonszám érvényes legyen, és azon a kapcsolatot fel lehessen vele venni.

– A legjobb 25-be be nem választott ruhákért 2012. szeptember 17.–október 3. között lehet jelentkezni. 

– A legjobb 25-be beválasztott, a Marie Claire Fashion Daysen is bemutatott ruhákért 2012. november 9-ig lehet jelentkezni. 

– A ruhák átvehetők: Sanoma Media Budapest Zrt., 1037 Budapest, Montevideo u. 9.

Amennyiben 2012. november 9-ig nem jelentkeznek a pályázók a beküldött ruhákért, nem áll módunkban azokat megőrizni.

A ruhákért semmilyen felelősséget nem vállalunk.

Jelen pályázat tisztességességét bármely okból vagy bármilyen megoldással veszélyeztető pályázót a pályázatból kizárjuk, illetőleg a pályázó ebben az esetben a díjra nem jogosult.

5. Egyéb

A pályázat beküldésével a pályázó a fotók és a szöveges tartalom vonatkozásában egyaránt, időben, földrajzilag, valamint a felhasználás száma és módja tekintetében korlátlan felhasználási jogot biztosít a Sanoma Media Budapest Zrt.-nek a pályázatról történő tájékoztatás céljára. 

A nevezéssel a pályázó feltétel nélküli beleegyezését adja ahhoz, hogy amennyiben nyer – külön ellenszolgáltatás nélkül – fotókat és szöveget tartalmazó bemutató anyag készül róla, amely egészében vagy csupán egyes részleteivel megjelenik a Sanoma Media Budapest Zrt. nyomtatott és online kiadványaiban, és ennek érdekében a pályázó egy későbbiekben egyeztetett időpontban rendelkezésre áll.

A pályázatban található fotók és szöveges tartalom nem tartalmazhat többek között (a) szerzői jogi oltalom alá eső művet, kivéve a pályázó saját művét, vagy ha a jelen Szabályzat feltételei egyébként teljesülnek; (b) a valóságnak nem megfelelő, megtévesztő vagy a valós tényeket hamis színben feltüntető vagy mások személyiségi jogait sértő kijelentéseket, fotókat, illetve egyéb, harmadik személyek vagy a Sanoma Media Budapest Zrt. jogait potenciálisan sértő tartalmakat; (c) reklámot; (d) szexuális tartalmú vagy pornográf elemeket. Amennyiben a fényképen a pályázó kreációján kívül más is szerepel, a pályázó felel azért, hogy rendelkezzen e személyek/termékek közzétételének jogi vonatkozásaival.

A pályázatra történő jelentkezés kizárólag a fenti feltételek együttes teljesülése esetén érvényes. 

Adatkezelés

A pályázók a pályázaton való részvétellel automatikusan hozzájárulnak ahhoz, hogy megadott adataik (név, e-mail cím, lakcím, személyi igazolvány szám, telefonszám és bankszámlaszám) a Sanoma mint adatkezelő adatbázisába kerüljenek, és azokat a Sanoma minden további engedély és ellenszolgáltatás nélkül kezelje a díj odaítélése és a nyertesek értesítése céljából, legfeljebb az elbírálást követő 6 hónapig.

A pályázók tudomásul veszik, hogy a név- és lakcímadataikat tartalmazó pályázati jegyzőkönyvet a Sanoma székhelyén 5 évig megőrzi az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvény alapján (kötelező adatkezelés), ezt követően az adatok törlésre kerülnek.

A Sanoma a személyes adatokat az Adatvédelmi törvény rendelkezései szerint, bizalmasan kezeli a pályázóktól kapott felhatalmazások keretei között. 

Adatkezelési nyilvántartási számunk: 00633-0006.

Felelősség kizárás

A pályázatok hiányosságáért (név- vagy számelírás, konkrétumok hiánya stb.), értesítési vagy utalási késedelemért a Sanoma Media Budapest Zrt. nem vállal felelősséget. A pályázók az általuk tévesen szolgáltatott adatokból adódó valamennyi következményt maguk viselik. Az adatok helytállóságát a pályázatra történő jelentkezés során (vagy azt követően) a Sanoma Media Budapest Zrt. nem áll módjában ellenőrizni. Ezzel kapcsolatban a felelősség és minden ezzel járó jogi és anyagi következmény minden esetben a pályázókat terheli.

A Sanoma Media Budapest Zrt. kizár minden felelősséget bármilyen kártérítési, kártalanítási igényért a pályázaton való részvétel során, a pályázat esetleges hibáiból, hiányosságaiból, hibás működéséből, a pályázat során bekövetkezett késésekből eredő vagy ahhoz kapcsolódó költségekért, károkért, veszteségekért.

A pályázó a pályázaton történő részvétellel automatikusan elfogadja jelen Szabályzatot, és kijelenti, hogy megadott adatai megfelelnek a valóságnak. 

Kelt: Budapest, 2012. július 5.

‘),