Marie Claire Fashion Days

2013. augusztus 22.

2010. október 15-én a Millenárison találkoztak a tapasztalt hazai divattervezők az új tervezőgenerációval: a Marie Claire a legfrissebb őszi-téli kreációkat mutatta be. Az exkluzív, zártkörű esemény másnapján és harmadnapján egész napos olvasói napokat tartottunk, filmvetítésekkel, nyereményjátékokkal, smink- és divatfotózás workshoppal, hazai és nemzetközi márkák divatbemutatóival.

Az idei divattrendről összefoglalóan azt lehet mondani, hogy ismét hódítanak a nőies vonalak – mondta László Krisztina, a Marie Claire főszerkesztője. – Divatba jöttek a bő szabású nadrágok, a szexis maxi csizma, a lágy esésű, A-vonalú selyemszoknyák. Csíkos és kockás minden mennyiségben jelen van, de a legfeltűnőbbek a szavannák vadjai ihlette állatminták. Idén is igaz az a mondás: a kevesebb néha több, a 90-es évek letisztult minimalizmusa visszatért. Egyes tervezők a reneszánszot idéző bársony és brokát ruhakölteményekkel ajándékozták meg vásárlóikat, mások az északi népek viseleteiből loptak ötleteket: szőrme, irha és kötött darabok kellőképpen ellenállnak a hidegnek a világ bármely pontján. Ami a táskákat illeti: a táskáinkat idén egyértelműen a kezünkben visszük majd, klasszikus orvosi és iskolatáskás fazonok változatos színekben és formákban fordulnak elő.

A korábbi éveknek megfelelően ismert személyiségek is viselték a Future és a New Generation tervezőinek kollekcióit. Anh Tuan ruháját Balla Eszter, Artista ruháját Verebes Linda, Je Suis Belle kreációit Gryllus Dorka és Ónódi Eszter, Konsánszky Dóra ruháját Rost Andrea viselte, Szalóki Ági Nanushka, Marozsán Erika és Szekeres Nóra pedig Use Unused ruhába öltözött.

Fotó: Temesi Ádám

További képeket találtok a www.mcfashion.hu[1] oldalon, illetve a blog.marieclaire.hu[2]-n

[Marie Claire, 2010. november]

References

  1. ^ www.mcfashion.hu (www.mcfashion.hu)
  2. ^ blog.marieclaire.hu (blog.marieclaire.hu)

‘),