Marie Claire Fashion Days

2013. augusztus 22.

Divatbloggerünket, Vajda Mályi Zsuzsát kértük meg, hogy ossza meg a Marie Claire Fashion Daysen tapasztalt élményeit azokkal az olvasóinkkal is, akik idén nem tudtak eljönni, de a következőn egészen biztosan ott lesznek.

Nehéz napom volt aznap, de mindenképp meg akartam nézni a Marie Claire Fashion Days bemutatóit. A barátnőm vett fel autóval a ház előtt, mint mindig. Szeretjük ezeket az estéket. Főként a fiatalokat érdekes figyelemmel kísérni, néhányuknak igazán lelkes szurkolóivá váltunk. A bejáratnál őrült nyüzsgés, sok ismerős, a hangulat máris pazar. A mai bemutatót a divattervezők két csoportja alkotja: az úgynevezett New Generation  és a legfiatalabbak, a Future Generation.  
A fiatalok támogatják a kezdőket. Ez egy olyan kezdeményezés, amelyről sokszor és sokan beszéltek, de most látni először – a Marie Claire Fashion Days estjén ez a gondolat a legszebb. Nézem az embereket, sok a fiatal, de láthatóan más korosztály is érdeklődik, és felfigyelt már az új tehetségekre.
A divatnapokon a Future Generation tervezőinek  kollekciói után léptek kifutóra a New Generation modelljei. Ők már mind sikeres, nemzetközi karrierjüket bontogató tervezők. Az anyagokon, a kivitelezésen és a koncepción érezni a nemzetközi megmérettetéseken megszerzett rutint, a magabiztos művészi vonalvezetést. Legszívesebben mindennap vásárolnék valamit Anh Tuantól, minden másnap Konsánszky Dórától, de általános és elfogult szerelem a USE munkáihoz fűz. Három kivételesen tehetséges tervező – letisztult, modern, nőies vonalak és különleges szabások. Minden darabon látszik, hogy szakmailag egymást inspiráló, fantasztikus tervezőcsapat.
Mindent figyelembe véve a Marie Claire Fashion Days[1] bemutatóin igazán európainak éreztem magam, és ez bizony nem kevés. Köszönöm.

Látogass el a rendezvény saját honlapjára, ahol megtekintheted az összes ott készült fotót is.

[Marie Claire, 2009. december]

References

  1. ^ Marie Claire Fashion Days (www.mcfashion.hu)

‘),