Promenád – A nők sétánya

2013. augusztus 22.

Október 10. – Még egy olyan nap az évben, amikor a NŐK kerülnek a középpontba!


A közösségért tevékenykedő nők elismerésére és az általuk végzett civil munka értékének, megbecsülésének növelésére jött létre a Promenád díj! Idén második alkalommal valósul meg ez a civil kezdeményezés, amely nem hagyományos értelemben vett díjazás, hanem egy-egy élő lombos facsemete elültetése a díjazott nők tiszteletére.

A faültetés rítusa a jövőbe vetett hitet jelképezi. Évtizedek, évszázadok óta létesülnek parkok, melyek hirdetik az életet, s emlékeztetnek ültetőjükre. A szervezők hagyományt szeretnénk teremteni a jövő nemzedékeinek számára, hogy természetes legyen kitüntetni, elismerni azokat a nőket, akik aktívan képesek tenni a közösségekért.

Bárki jelölhet arra érdemesnek tartott magyar állampolgárságú nőt, aki a társadalmi, tudományos, kulturális, gazdasági vagy sportéletben jelenleg is aktív szerepet játszik. Olyan nőt, aki közéleti tevékenysége során aktuális társadalmi témákkal és problémákkal foglalkozik, tanúbizonyságot téve nyitottságáról és toleranciájáról, vagy valamely követésre méltó eredményt ért el, amely tevékenységével másokat is a közjóért való tevékenységre ösztönöz. A díj nem ítélhető oda politikai tevékenységért, vagy olyan nőnek, aki aktív politikai tevékenységet folytat.

Ünnepelj október 10-én 14:30-kor Budapesten, a Flórián téren, ahol annak a 10 nőnek a tiszteletére ültetnek fát, akiket a társadalmi zsűri az idei jelöltek közül a legkiválóbbaknak ítél. Idén már 15 fa övezi majd a Promenádot, a nők sétányát.

A faültetést követően Teret adunk a párbeszédnek címmel folytatódik a ünneplés az Óbudai Művelődési Házban a hölgyek tiszteletére. Gyere el Te is, ismerd meg a díjazottakat! Beszélgessünk a női karrierről, gondolkodjunk együtt a társadalmi felelősségvállalásról, találkozz tanácsadókkal.

A projekt megvalósítását a Partners Hungary Alapítvány végzi a Promenád projekt kuratóriumának megbízásából.

Médiatámogató a Marie Claire magazin.
 
Infó: www.promenad.org
[1]

References

  1. ^ www.promenad.org (www.promenad.org)

‘),