Te szelektíven gyűjtöd a szemetet? (X)

2013. augusztus 22.

Azok az anyagok, amelyekre nincs szükségünk, szemétként végzik. Azt azonban, hogy egyes dolgok újrahasznosíthatóak, csak az utóbbi időben kezdjük el megtanulni. Néhányan már tisztában vannak vele, hogy a környezetünk és önmagunk érdekében érdemes elgondolkodni azon, hogy amit éppen a háztartási kukába dobunk, jó lehet-e még valamire?

Te vajon elmosod a joghurtospoharat, és külön gyűjtöd szelektív hulladékként? Esetleg veszed a fáradságot, hogy a műanyag flakonokat összenyomva tárold, amíg a megfelelő helyre kidobhatod? Felmérted már, hogy a környezetedben van-e lehetőség szelektív hulladékgyűjtésre?

Ha ezt teszed, gratulálunk, de ha még nem foglalkoztál a gondolattal, ideje, hogy megismerd a lehetőségeidet.
A Remondis Kft. számára nagyon fontos, hogy tudatosítsa velünk a szelektív hulladékgyűjtés fontosságát. Ezért nemcsak a felnőttek tájékoztatását tartják szemelőt, hanem azt is, hogy már kiskamaszkorban tudatosan „szemeteljenek”.

„Kidobósfilm” címmel elkészítettek egy 4,5 perces tanulságos oktatókisfilmet, amelynek segítségével a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítését tűzték ki célul. A kisfilm természetesen nemcsak a gyermekek, hanem akár a tanáraik vagy a szüleik számára is tartogat hasznos információkat.

Az elkülönítve gyűjtött hulladék azért fontos, hogy mindannyian hozzá tudjuk járulni a világunk fenntarthatóságához. A Remondis ezért számos programot, együttműködést szervez, ahol a felnőttek mellett a gyermekek is megtanulhatják óvni a környezetünket.

 „A gyerekprogramok szervezésének célja, hogy a gyermekeket játékos eszközökkel ébresszük rá arra, hogy nem kell minden elhasznált tárgyat kidobni, hiszen egy kis kreativitással még számos dolog újrahasználható, például praktikus használati tárgyak készíthetők belőlük. Emellett ugyanilyen fontos annak tudatosítása, hogy a már végképp használhatatlan tárgyakat, csomagolóanyagokat az emberek már gyerekkorban elkülönítve gyűjtsék, és akkor a szelektálás hamar mindennapos szokássá változtatható” – mondja  Flanek Hédi a Remondis Kft. PR- és marketingvezetője.

További érdekességekért és információkért látogass el a  www.hulladekabc.hu[1] oldalra!

Kapcsolódó videó[2]

References

  1. ^ www.hulladekabc.hu (www.hulladekabc.hu)
  2. ^ Kapcsolódó videó (www.youtube.com)

‘),