Vivicittá – Éljen a város!

2013. augusztus 22.

A sportolni vágyók idén április 10-én vehetnek részt az immár 26. T-Home Vivicittá Városvédő futáson a Városligetben.

Ha szeretnél futni, az 56-osok terén te is megtalálhatod a kondíciódnak és felkészültségednek megfelelő távot.
A 600 méteres Családi Futásra bármilyen összetételben jelentkezhetsz családoddal – például anya lánya, de hívjátok el a nagyit, vagy az unokatesókat, nagybácsikat is!
Ha ennél kicsivel hosszabb távra vágysz, válaszd a 3,5 kilométeres Minicittát, vagy a 2,8 kilométeres Gyaloglást.
A hagyományos Vivicittá (11,2 km) és a Midicittá (6,5 km) a gyakorlottabbakat várja, a hosszútávfutóknak pedig ott a T-Home Vivicittá Félmaraton (21 km).

Április 2-án Szegeden futhatsz 2,5 kilométert a városodért a 11. T-Home Vivicittá Városvédő Futáson, április 3-án pedig Kaposváron a 7. T-Home Vivicittá Városvédő Futás 3,2 kilométeres pályája vár.

1984-ben olasz kezdeményezésre indult az első Vivicittá futóverseny: a gyönyörű, de zsúfolt történelmi városok lakóit szerették volna ráébreszteni lakóhelyük értékeire. Innen az esemény neve: „Vivicittá – Éljen a város! Szeresd a várost!” A mozgalomhoz hamarosan New York, Lisszabon, Brüsszel, Barcelona és Budapest (1986-ban) is csatlakozott.

Szurkolni is várunk az eseményekre! Az 56-osok terén sporttal és egészséges életmóddal kapcsolatos kiállítók is várnak, lesznek egészségügyi mérések és benevezhetsz a BSI Mozogj és Fogyj! akciójára is.

Gyere és ünnepeld velünk a városodat!

Bővebb információ és nevezés: www.futanet.hu
[1]

References

  1. ^ www.futanet.hu (www.futanet.hu)

‘),