Segítség a Rákellenes Küzdelem Világnapján

2014. február 11. |

A Rákellenes Küzdelem Világnapjához, február 4-hez kötődően a Béres Alapítvány 30 millió forintot meghaladó értékű gyógyszert adományozott a daganatos betegek megsegítésére. Az adományt az Országos Onkológiai Intézetben Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke adta át prof. dr. Kásler Miklósnak, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosának, valamint az ország legjelentősebb daganatos betegeket tömörítő szervezetek vezetőinek.

Képen szereplők balról jobbra: Dr. Nagy András, a Magyar ILCO Szövetség elnöke, Prof. Dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa, Prof. Dr. Láng István, az Országos Onkológiai Intézet osztályvezető főorvosa, Dr. Muszbek Katalin, a Magyar Hospice Alapítvány elnöke, Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke, Dr. Demeter Jolán, a Magyar Rákellenes Liga elnökhelyettese, Dr. Gritz Arnoldné, a Rákbetegek Országos Szövetségének elnökhelyettese, Éliás Krisztina, a Rák Ellen az Emberért a Holnapért Alapítvány munkatársa

Összefogás a gyógyulásért

A Rákellenes Küzdelem Világnapját február 4-én ünnepelik, arra emlékezve, hogy 2000-ben ezen a napon írták alá Párizsban az első rákellenes világkongresszus résztvevői a kór elleni világméretű összefogásra felszólító dokumentumot. Összefogásra Magyarországon is nagy szükség van. Sokat kell még tennünk annak érdekében, hogy a rosszindulatú betegségek vonatkozásában az európai országokra jellemző statisztikai adatokkal rendelkezhessünk.

Szomorú adat: hazánkban az összes haláleset egynegyedét a daganatos betegségek okozzák, évente 75 ezer új megbetegedést diagnosztizálnak, és 33 ezren halnak meg. Az OECD 34 tagállama közül nálunk a legrosszabb a helyzet. 

„Fontos, hogy minden eszközt, minden lehetőséget megragadva, tudatosan és együtt vegyük fel a harcot az életért. Ezért csatlakoztunk mi is a Rákellenes Küzdelem Világnapján a betegség ellen küzdők mellé” − mondta Béres Klára, a Béres Alapítvány elnöke az Onkológiai Intézetben tartott sajtótájékoztatón. Elmondta, hogy adományukkal a betegek egészségének visszaszerzését kívánják elősegíteni, és hogy együttérzésükkel szeretnék felhívni mindenki figyelmét a testi és lelki támogatás fontosságára e területen is.

A Béres Alapítvány 2002-ben indította el a daganatos betegek támogatását célzó Béres a daganatos betegkért elnevezésű programját. Ebben felvilágosító tevékenységgel, jótékonysági rendezvényekkel és termékadományokkal nyújtanak hatékony segítséget. A Rákellenes Küzdelem Világnapja alkalmából az Országos Onkológiai Intézetnek, a Rákbetegek Országos Szövetségének, a Magyar Rákellenes Ligának, a Rák ellen az Emberért Holnapért Alapítványnak, a Magyar ILCO Szövetségnek, és a Magyar Hospice Alapítványnak adták át a 30 millió forint értékű Béres csepp adományukat.

Az Országos Onkológiai Intézet részéről prof. dr. Kásler Miklós főigazgató főorvos mondott köszönetet a Béres Alapítványnak a támogatásért. „Ma már a betegek egyharmadát meg tudjuk gyógyítani, és sokuknál jelentős életminőség javulást tudunk elérni. Azonban az elsődleges prevenció fontosságát nem győzöm hangsúlyozni, hiszen helyes életmóddal a daganatos megbetegedések legalább harmadát meg lehetne előzni” – mondta a sajtótájékoztatón prof. dr. Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgató főorvosa.

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően dallos bogi

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera bemutató

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera