Boldog gyerekek, pihenő szülők

2014. július 07.
Milyen jó, hogy ma már nem kell külföldre utazni azért, hogy gyerekbarát szállodában töltsünk néhány feledhetetlen napot. Egyre több magyar szálloda jött rá: érdemes a kisgyerekes családok igényeit figyelembe venni, hiszen ha a gyerek jól érzi magát, a szülők máskor is visszatérnek. A Danubius Hotels gyermekbarát szállodái ez élen járnak a sikeres családi nyaralás megszervezésében.


A siker titka a Danubius gyerekbarát szállodákban – Bükön, a hévízi Aquában, a balatonfüredi Hotel Marinában és Annabellában, valamint a soproni Hotel Lövérben – az, hogy a gyerekek kitüntetett figyelmet élveznek. Kedves animátorok szerveznek számukra színes programokat, a gyerekeknek kifejlesztett Bubbles Club sárkányai pedig beköltöznek a fantáziavilágukba. A másfél éves kicsik és a tizenéves kiskamaszok egyaránt megtalálhatják a számukra legizgalmasabb időtöltést, és reggeltől estig válogathatnak a tematikus programok között. Lehet íjászkodni, rókára vadászni, kincset keresni vagy éppen vetélkedőkön részt venni. A szállodánként változó kínálatban szerepel még aszfaltrajzverseny, mozaikkép-készítés, ökosuli, számháború, homokvárépítés, kreatív kézműves foglalkozások, sorversenyek és arcfestés. Nincs olyan gyerek, aki ne szeretne vízágyúzni, pancsolni, fröcskölni – az ő kedvenceik a szállodák gyerekmedencéi lesznek.

Mi a hétvégén a hévízi Aqua szálló vendégei voltunk, és a saját bőrünkön tapasztaltuk, milyen jól működnek a hotel gyerekbarát szolgáltatásai. Tízéves fiamat a három nap alatt csak az étkezésekkor láttam, a nap többi időszakában elnyelte őt a hatalmas kert, a játszóház és a medencék friss vize. Számítógép, tévé, iPod eszébe sem jutottak, esténként a sok mozgástól kifáradva szó nélkül zuhant be az ágyba. Reggel már nyolc órakor kipattant a szeme, rohant le az étterembe tejbegrízt enni reggelire. Szerinte itt készítik a világ legfinomabb tejbegrízét, ami mások szerint is igaz. Öröm volt nézni, ahogy pillanatok alatt elvarázsolta őt a szálloda színes világa.

És hogy én mit csináltam ez idő alatt? Végre sikerült kipihennem az elmúlt hetek fáradalmait. Relaxáltam a gyógyvizes medencékben, kipróbáltam az aromaterápiás testmasszázst, napoztam, úsztam – egyszerűen csak élveztem a szabadság minden pillanatát.