Kávébárrá alakult a Corinthia szálloda

2015. február 23.
Ezen a hétvégén immár hatodik alkalommal rendezték meg a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményét, a KávéBár Bazárt, ahonnan következzen egy TASTECODE-os beszámoló!

Ezen a hétvégén immár  hatodik alkalommal rendezték meg a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményét, a KávéBár Bazárt, melynek idén is a belvárosi, ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest adott otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat kóstolhattak és részt vehettek különböző előadásokon.

A szakma legjobbjai közé tartozó baristák munkája legalább annyira izgalmas és kreatív, mint a séfeké, és itthon is egyre népszerűbb a kávés pult mögött alkotni. Nemcsak Michelin-csillagos éttermeinkre, hanem a nemzetközi színtéren is számon tartott kávézóinkra is büszkék lehetünk, nem beszélve a világbajnoki címeket és hírnevet szerzett magyar baristáinkról.

A kétnapos eseményen látogatói bepillantást nyerhettek a szakma fortélyaiba, elsajátíthatták, hogyan kell profin kóstolni az italokat, s számos új terméket fedezhettek fel. Jól ismert márkák és a piac új szereplői egyaránt jelen voltak. Előadásokkal és bajnokságokkal lett még színesebb a program.

Szombaton zajlott a III. AeroPress Bajnokság, melyen a kávészerető civilek is indulhattak, hiszen az AeroPress olyan alternatív kávéfőző eszköz, ami kitűnően funkcionál a háztartásokban és használata könnyen elsajátítható. A verseny nyertese végül a Madal kávézó kávézó baristája lett, aki Seattle-ben képviselheti Magyarországot az áprilisi világbajnokságon.

Másnap barista világbajnokok tartottak cup tasting előadást a kávék pörköléséről. Én már kíváncsian vártam a látványos, kreatív tejhab műveket. Az a megtiszteltetés ért, hogy én zsűrizhettem a szebbnél szebb alkotásokat, ahol kizárólag csupán a látvány volt a szempont. A Barista School Budapest által szervezett pénzdíjas megmérettetés, a II. Latte Art Throwdown, nem is okozott csalódást. Egy külföldi versenyző, jött, öntött és győzött.

Rengeteg élménnyel és teljesen feltöltődve jöttem el a rendezvényről, ami valószínűleg a hétvégi koffein túladagolásomnak is köszönhető. Ezzel úgy gondolom nem én voltam egyedül, hiszen sokan nem a boroktól és a párlatoktól, hanem az ellenállhatatlan különféle pörkölők kávéitól kerültek mámoros állapotba. A kiállítás nemcsak a szakmabeliek, hanem a szélesebb közönség részére is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programokat kínált. A kávézás reneszánszát éli napjainkban, ezért úgy gondolom újabb és újabb érdekes rendezvényeknek lehetünk majd részesei.