Kávébárrá alakult a Corinthia szálloda

2015. február 23. |

Ezen a hétvégén immár hatodik alkalommal rendezték meg a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményét, a KávéBár Bazárt, ahonnan következzen egy TASTECODE-os beszámoló!

Ezen a hétvégén immár  hatodik alkalommal rendezték meg a hazai kávé- és bárvilág meghatározó eseményét, a KávéBár Bazárt, melynek idén is a belvárosi, ötcsillagos Corinthia Hotel Budapest adott otthont. A látogatók a belépőjegy megvásárlásával kávékat, borokat, párlatokat, kísérőfalatokat kóstolhattak és részt vehettek különböző előadásokon.

A szakma legjobbjai közé tartozó baristák munkája legalább annyira izgalmas és kreatív, mint a séfeké, és itthon is egyre népszerűbb a kávés pult mögött alkotni. Nemcsak Michelin-csillagos éttermeinkre, hanem a nemzetközi színtéren is számon tartott kávézóinkra is büszkék lehetünk, nem beszélve a világbajnoki címeket és hírnevet szerzett magyar baristáinkról.

A kétnapos eseményen látogatói bepillantást nyerhettek a szakma fortélyaiba, elsajátíthatták, hogyan kell profin kóstolni az italokat, s számos új terméket fedezhettek fel. Jól ismert márkák és a piac új szereplői egyaránt jelen voltak. Előadásokkal és bajnokságokkal lett még színesebb a program.

Szombaton zajlott a III. AeroPress Bajnokság, melyen a kávészerető civilek is indulhattak, hiszen az AeroPress olyan alternatív kávéfőző eszköz, ami kitűnően funkcionál a háztartásokban és használata könnyen elsajátítható. A verseny nyertese végül a Madal kávézó kávézó baristája lett, aki Seattle-ben képviselheti Magyarországot az áprilisi világbajnokságon.

Másnap barista világbajnokok tartottak cup tasting előadást a kávék pörköléséről. Én már kíváncsian vártam a látványos, kreatív tejhab műveket. Az a megtiszteltetés ért, hogy én zsűrizhettem a szebbnél szebb alkotásokat, ahol kizárólag csupán a látvány volt a szempont. A Barista School Budapest által szervezett pénzdíjas megmérettetés, a II. Latte Art Throwdown, nem is okozott csalódást. Egy külföldi versenyző, jött, öntött és győzött.

Rengeteg élménnyel és teljesen feltöltődve jöttem el a rendezvényről, ami valószínűleg a hétvégi koffein túladagolásomnak is köszönhető. Ezzel úgy gondolom nem én voltam egyedül, hiszen sokan nem a boroktól és a párlatoktól, hanem az ellenállhatatlan különféle pörkölők kávéitól kerültek mámoros állapotba. A kiállítás nemcsak a szakmabeliek, hanem a szélesebb közönség részére is rengeteg újdonságot, ínyencséget és látványos programokat kínált. A kávézás reneszánszát éli napjainkban, ezért úgy gondolom újabb és újabb érdekes rendezvényeknek lehetünk majd részesei.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kirakat

Tudatos autóba tudatos motorolajat! motorolaj

Tudatos autóba tudatos motorolajat!

Trópusi koktél a Fütyülőstől ananász

Trópusi koktél a Fütyülőstől