Időtlen elegancia a belvárosban: Soft Opening Prestige módra

2015. május 13.
Mazen Al Ramahi hoteltulajdonos április elején nyitotta meg a főváros legújabb szállodáját. A Vigyázó Ferenc utcai designhotel, a Prestige Hotel Budapest április 2-án fogadta első vendégeit.

Nem áprilisi tréfának szánta Mazen Al Ramahi hoteltulajdonos, hogy a hónap elején megnyitja a főváros legújabb szállodáját. A Vigyázó Ferenc utcai designhotel, a Prestige Hotel Budapest április 2-án valóban elkészült, és fogadta első vendégeit. A gyönyörű épület klasszikus értékeit megtartva modern kiegészítőkkel, a legexkluzívabb alapanyagokkal és bútorokkal berendezve ma már teljes pompájában ragyog.

“Elállt a lélegzetem, mikor beléptem a szállodába! Már a lobby is olyan impozáns, hogy szinte megható ilyen csodálatos városban egy ilyen pazar hotelben megszállni. Úgy érzem magam, mint egy hercegnő az 1900-as évek elejéről!”- mesélte lelkesen a Dániából a magyar fővárosba hozzánk látogató házaspár hölgy tagja.

A kedves vendég nagyon jól megérezte a koncepció lényegét! Az elképzelés valóban az volt, hogy a Hild József tervezte klasszikus nagypolgári épület karaktere maradjon meg, és visszaköszönjön a monarchiabéli elegancia. Az épület különlegessége, hogy az eredeti épületszerkezetet megtartva a vendégek 6 emelet magasságig megcsodálhatják a középső átriumot a gyönyörű kovácsolt vas korlátokkal,az impozáns belső térben a természetes fényt biztosító üvegtetőt, valamint a lobby gyönyörű IPE Cavalli fali lámpáit és bútorait.

A Prestige Hotel Budapest tervezésén és kivitelezésén ugyanaz a csapat dolgozott, akik a már meglevő hotelekben is, a Só utcai Boutique Hotelben és a Dohány utcai Continental Hotel Budapestben. A belsőépítészeti tervek Vörös Virág, Sáfrány Csilla és Bagyinszkiné Kiss Tünde munkáját dicsérik. A vintage stílust és a legújabb technikai vívmányokat kiválóan ötvözik a szálloda 85 szobájában.

Mindezeken túl, hogy a kompromisszumokat nélkülöző tökéletességre törekvés ne álljon meg a hotel falain belül, a Prestige hotel lakói az épület alsó szintjére beköltöző Costes Downtown-ban fogyaszthatják el Budapest legjobb reggelijét. A Gerendai Károly és Miguel Rocha Vieira együttműködéséből Michelin csillagot fialó Ráday utcai Costes új márkatagjaként nyíló étterem nemcsak a hotel vendégeit szolgálja ki, hanem nyitva áll a legmagasabb szintű gasztronómiára nyitott nagyközönség előtt is. A konyha kiválóságáról, a színvonalról továbbra is Vieira gondoskodik majd mindkét étteremben, de az új helyszínen sokkal oldottabb stílusban képzelik a vendéglátást a tulajdonosok. A Costes Downtown 60 férőhelyes, látványkonyhával, séfasztallal, professzionális személyzettel várja a vendégeket.

A hotel iránti hatalmas érdeklődés nem utolsó sorban annak a kiemelkedő szakmai előkészítő munkának is köszönhető, amelyet Géher Zoltán, a Continental Hotel Budapest igazgatója végzett a projekt bevezetése és fejlesztése érdekében. A frissen kinevezett szálloda igazgatónak, Gaál Miklósnak és csapatának ezt az örökséget folytatva az első perctől kezdve a legmagasabb szintű szolgáltatást nyújtva kell helyt állnia. A harminc éves szállodai tapasztalattal bíró igazgató minőség iránti elkötelezettsége és professzionalizmusa, valamint a fiatal, ám szakmailag felkészült csapatának lendülete lehet a további siker biztosítéka.