Családi étteremmé alakul a két éves Émile

2017. május 18.
Indulnak a vasárnapi pasaréti piknikek a budai villa kertjében.

Az Émile koncepciót váltott. „Elérhetőbb, családiasabb étteremmé alakultunk. Barátságosabb, háziasabb konyhával, gyerekbirodalommal, és a vasárnapi Émile Piknikekkel szeretnénk a helyi lakók kedvelt szomszédjává válni. A minőség továbbra is nagyon magas, de mindezt kedvezőbb áron kínáljuk” – mesélte Niszkács Anna, a tulajdonos család tagja.

A villa kertje ezentúl hétvégenként – az angol village fête fesztiválok és az amerikai kerti grillezések mintájára -, a környék lakóinak kerti partijává alakul grill-sütéssel, pezsgővel, zenével, gyerekprogramokkal, ahova minden kertvárosi szomszédot várnak.

Az Émile Ház koncepciójának megszületését Varró Zoltán Gold Key Award-díjas tervező egy régi emléke inspirálta. „A tervezés közben az járt a fejemben, amikor a nagymamám főzött, én mellette játszottam, fél szemmel figyelt rám, és én fél szemmel figyeltem, mit főz”. Más éttermektől eltérően az Émile alsó szintjén nem gyereksarkot alakítottak ki, hanem gyerekbirodalmat színes székekkel, összefirkálható üvegfallal, ahol nem kell aggódni, hogy játék közben mi lesz maszatos. „Azt szerettük volna, hogy az Émile családi hely legyen. Az épület emeletén a farmeres és az öltönyös ember is jól érezi magát, elegáns és laza is egyszerre.”

Az új menü Tóth Ágnes Chef nevéhez fűződik (aki egyben a Gerbeaud Gasztronómia Executive chef-je). A hangsúly az egészséges és házias ételeken van. Biztos, hogy meg fogjuk találni gyerekkorunk ízeit, miközben azok a kortárs gasztronómia elvárásainak is megfelelnek. László Tamás kreatív cukrászvezető az Émile második születésnapjára megújította a vendégek kedvencét, az Émile tortát.

Május 28-án a gyereknapi Émile Pikniken gyerekcukrász programot szervezünk Zombori Zsuzsával, aki már több mint 40 éve készít süteményeket a Gerbeaud Gasztronómia számára, míg június 18-án az Apák napi Pikniken a gyerekek fűszernövényeket fognak ültetni a kertben McMenemy Márkkal.

A teljes menü és a Piknikek programja itt olvasható: emile.hu, Facebook/emilebudapest

Émile 1026 Budapest, Orló utca 1.