Alkotással a stressz ellen: a Lenovo elindította a Yoga Book Rajzakadémiát

2017. augusztus 16.
A Lenovo Magyarország 2016 őszén végzett kutatásának eredményeire válaszul életre hívta a Yoga Book Rajzakadémiát, hogy bebizonyítsa a rajzolás és a kreativitás nem csak azon kevesek kiváltsága, akik ügyesnek születtek a különböző művészetek területein.

A Lenovo Magyarország a tavalyi évben az NRC Marketingkutatóval közösen 1000 megkérdezett körében végzett nem, kor, végzettség és lakóhely alapján reprezentatív online kérdőíves* kutatást a kreativitásról, melynek során elsősorban az alkotóképesség gyermeki és a felnőttkori szintjének egymáshoz való viszonyát vizsgálta a cég.

A kutatás eredményeinek feldolgozása során kiderült, hogy a felnőtt lakosság mindössze 22 százaléka gondolja úgy, hogy kreatívabb volna az átlagnál. A válaszadók nagyon kis százaléka találta a gyermeki énjét kevésbé kreatívnak a felnőttkorinál, és szinte minden válaszadó egyetértett abban, hogy gyermekkorban jobban szárnyalt a képzelőereje.

A magukat az átlagosnál kreatívabbnak tartó válaszadókat (22%) kitevő csoport jobban felismerte a kreativitás jótékony és stresszcsökkentő hatásait. A Lenovo egy óvodások körében végzett kvalitatív kutatással igyekezett fényt deríteni a kreativitás csökkenése mögött meghúzódó okokra, melynek során a gyermekek válaszainak és a kvantitatív kutatás eredményeinek összehasonlításával kiderült, hogy az ok a racionális okok mellett, emocionális tényezőkben, többek között az önbizalom hiányában keresendő.

Azért, hogy visszaadja a felnőtteknek az alkotás örömét, a Lenovo Magyarország életre hívta a Yoga Book Rajzakadémiát, melynek keretében a következő hónapokban egy rajzoktató vezeti be a betűvetés és rajzolás művészetének rejtelmeibe a résztvevőket a Lenovo legkreatívabb terméke, a Yoga Book segítségével.
„Rengeteg tényező van hatással alkotókedvünkre, de őszintén remélem, hogy a Lenovo legkreatívabb terméke által inspirált Yoga Book Rajzakadémia révén számos felnőtt életébe tudjuk majd visszahozni az alkotás örömét. Hiszen mindenkiben ott van az alkotószellem, csak egy kreatív eszközre van szükségünk, és pár egyszerű trükk elsajátításával csodálatos rajzokat készíthetünk mi magunk is” – mondta el Lukács Anita, a Lenovo Magyarország ügyvezető igazgatója a Yoga Book Rajzakadémia első eseményén.

Az augusztus 8-án, a Brody Studiosban megrendezésre került első Lenovo Yoga Book Rajzakadémián Novák Tamás kalligráfus segítségével a művészi, álomvilágot idéző betűket digitálisan, a Yoga Book rajzolásra optimalizált érintőkijelzőjén tanulhatták meg lerajzolni a meghívott vendégek.
A Yoga Book Rajzakadémia a jövőben tovább folytatódik. A márka két további, ingyenesen látogatható eseménnyel vár mindenkit, aki szeretné fejleszteni a rajzkészségét, vagy csak szeretne kikapcsolódni.

Az augusztus 26-án és szeptember 2-án, szombati napokon az ALLEE-ban megrendezésre kerülő Yoga Book Rajzakadémiára ITT lehet jelentkezni.