Mi az a Mezoterápia?

2017. november 20.
A mezoterápia méltán a legnépszerűbb kozmetikai kezelés világszerte. Rendkívül gyorsan elterjedt, két alkalmazási módja van, a tűs és a tű nélküli. Népszerűségének okai: hatékony, látványos eredményt lehet a kezelésekkel elérni, magas hatóanyag bevitellel, a kezelések nem fájdalmasak, nincs, vagy minimális a gyógyulási idő, többféle bőrproblémát is sikeresen lehet kezelni velük.

Miért mezo-terápia?

A bőrnek három rétege van, a felső a hámréteg, a középső (mezo) az irharéteg és az alsó, a bőr alja. Ahhoz, hogy eredményes, látványos, hatékony kozmetikai kezeléseket végezzünk, a bőr középső, vagyis irha rétegét kell elérnünk.

Miért?

Mert ebben a rétegben zajlanak azok az alapvető anyagcsere folyamatok, melyek meghatározzák, hogy bőrünk mennyire rugalmas, feszes, ránctalan, tehát egészséges és szép.

A bőr külső rétege, a hámréteg hatóanyagok, különösen a nagy molekulák- a hyaluronsav, vagy a fehérjék-számára nehezen átjárható, a bőr felszínéről a hatóanyagok felszívódása lassú, az irharétegben (mezo-réteg) így alacsony lesz a koncentrációjuk, tehát nehezebben fejtik ki hatásukat. A vendégek elvárása manapság, hogy a kozmetikai kezelés látványos legyen, viszont ne legyen fájdalmas, ne legyen hosszas gyógyulási idő. Erre nyújt megoldást mind a tűs, mind a tű nélküli mezoterápiás kezelés.

Hogyan hat a mezoterápia?

A bőr középső (mezo) rétege, az irharéteg az, ahol a bőr rugalmasságát, feszességét adó kollagén rostok termelődnek. Ebben a rétegben zajlanak azok az anyagcsere folyamatok, melyek a bőr öregedését meghatározzák. Az ide bejuttatott hatóanyagok fogják tehát legeredményesebben gátolni a bőr öregedését. Fontos az is, hogy ezek a molekulák ne kerüljenek túl mélyre a bőrben, hiszen akkor az immunrendszer aktiválódik, lebontja a hatóanyagokat, és a nyirokkeringésbe kerülnek. Vagyis a megfelelő hatóanyagot, a megfelelő mélységbe kell juttatnunk.

A hatóanyag bejutása vagy tűk által nyitott csatornán keresztül történik, vagy elektroporációs készülék segítségével, ahol a megfelelő elektromágneses hullámok nyitják meg a csatornákat a bőrön és a sejteken keresztül. A csatornákon keresztül nagy molekulákat is be tudunk juttatni, de a bőr hidratáltsága is lényegesen növelhető. Nagy előnye még a kezelésnek, hogy csak a bőrben hat, így nincsenek kockázatos mellékhatásai a szervezetünkre.

Milyen problémák esetén alkalmazhatjuk a mezoterápiát?

-laza, megereszkedett bőr feszesítése

-bőrfiatalítás

-pattanások után visszamaradt hegek

-pigment foltok halványítása

-striák kezelése

-tág pórusok

-akne kezelése

Ma már egy modern, jól felszerelt, színvonalas szolgáltatást nyújtó kozmetikai szalon elképzelhetetlen mezoterápiás eszköz nélkül.  Ha úgy érzed, hogy a te problémádra is megfelelő megoldást nyújthat, akkor keresd fel a neked legmegfelelőbb Helia-D Professional Partnerkozmetikát és győzödj meg a pozitív hatásairól.

A megfelelő otthoni professzionális ápolásért és a tökéletes végeredményért pedig válaszd ki a bőrtípusodnak megfelelő utóápolási termékeket!