Fedezd fel az utóbbi évek H&M ikonikus Conscious kollekcióit!

2018. április 12.
2012 óta évről évre új, fenntartható technológiákkal és anyagokkal debütál a H&M Conscious Exclusive kollekciója. Nem tudunk betelni a szebbnél szebb darabokkal, mutatjuk az elmúlt évek ikonikus ökoszettjeit:

 

2016 – Festői elegancia, modern köntösben

A H&M tervezői csapata  két éve elmélyedt a múzeum divatarchívumában, hogy megtalálja az elmúlt három évszázad divatjának kulcsfontosságú darabjait. Az eredmény egy modern és művészi kollekció, amely kifejező, előremutató, fenntartható és igazán egyedi.

A lenge ruhákat, művészies kaftánokat és formás szoknyákat hullámzó, könnyed sziluettek jellemzik. Ráadásul mindez olyan fenntartható anyagokból készült, mint a bioselyem, a kender, az újrahasznosított lenvászon, különféle Tencel® szálkeverékek, az újrahasznosított üvegből készült gyöngyök és strasszkövek, valamint az újrahasznosított farmerből készült Denimite anyagból alkotott márványos hatású ékszerek.

A kollekcióban az abszolút kedvenceink az esküvői ruhák voltak. A könnyű, díszes, és álomszerű, drapériaként aláomló anyagokból készült darabok olyan menyasszonyoknak készültek, akik a környezetet is épp olyan fontosnak tartják, mint a gyönyörű megjelenést. Hiánypótló alkotások!

A H&M ehhez a kollekciójákhoz ráadásul minden évben egy erős, a környezetvédelem vagy a társadalmi felelősségvállalás terén kiemelkedőt alkotó nőt választ a kampány arcábank. 2016-ban a stílusikon Julia Restoin Roitfeld, párizsi művészeti igazgató és fenntarthatósági aktivista volt.

2017 – ­Tengerparti hulladék a fókuszban

Biopamut, eukaliptusz és bambusz, tengerparti műanyaghulladék, újrahasznosított pamut, farmer és üveg – ilyen anyagokból készül a H&M különleges kapszulakollekciója 2017-ben.

A kollekció, melynek kampányarca a filantróp szupermodell, Natalia Vodianova lett, legnagyobb dobása egy púderrózsaszín, pliszírozott ruha volt, amely BIONIC® anyagból, vagyis tengerparti műanyag hulladékból származó poliészterből készült. A kollekció erőssége, hogy csupa olyan darabból állt, melyek különleges alkalmakkor is viselhetők, és amelyek mindegyike a maga egyedi módján tanúsítja, hogy a legjobb stílus fenntartható anyagokból is készülhet.

A BIONIC®-ról további érdekesség amellett, hogy újrafeldolgozott tengerparti műanyag hulladékból készült, hogy a hulladékokat Kína Hainan nevű szigetének partjairól gyűjtötték össze. Az összegyűjtött hulladékot további PET palackokkal együtt bedarálják, hőkezelik, textilrostokká alakítják, majd fonallá nyújtják. A 2017-es Conscious Exclusive kollekció ikonikus estélyi ruhájához 89 normál méretű PET palackot használtak fel.

2018 –  A kollekció, amely bebizonyítja, hogy halászhálóból és nejlonhulladékból is lehet szupertrendi ruha

A H&M legújabb, 2018-as Conscious Exclusive kollekcióját a svédországi kézműves mozgalom ihlette.  A kollekció olyan új, fenntartható anyagokkal debütál, mint az újrahasznosított ezüst és az ECONYL® nevű anyaggal, amely egy 100%-ban halászhálókból és más nejlonhulladékból helyreállított szál.

Ebből az innovatív anyagból a márka egy légiesen finom, hímzett szövetet készített  a gyönyörű, fehér, csipkés esküvői ruhához, valamint egy romantikus, sötétszürke-kék csipkés hosszú ujjú miniruhát. Eközben az újrahasznosított ezüst a kollekció kifinomult kézműves hatású ékszereiben kap szerepet.

2018-as kollekciójához a H&M ezúttal Christy Thurlington Burnst, a világhírű modellt és az Every Mother Counts nevű, a kismamák egészségével foglakozó szervezet alapítóját választotta kampánya arcának.

A Conscious Exclusive kollekció 2018. április 19-től lesz elérhető világszerte a kijelölt H&M üzletekben és online, itthon a Váci1-es üzletben. Alig várjuk, hogy személyesen is megtapasztalhassuk a fenntartható divat exkluzív élményét!