Készíts tökéletes kávét otthon, egyszerűen!

2019. április 15. |

Az otthonunk nyugalmában teljesen másként éljük meg a kávéfogyasztást, mint az íróasztal előtt ülve a munkahelyen, vagy útközben papírpohárból elfogyasztva. Amikor a harmonikus körülmények már adottak, akkor már csak az ízlésünknek megfelelő kávé megalkotását kell elsajátítani; ehhez adunk pár tippet, egy tökéletes tejhabkészítési útmutatóval megkoronázva!

A legtöbb háztartásban a napjainkban újra divatos kotyogós kávéfőző található, melynek segítségével – és pár tudnivaló betartásával– tökéletes kávét lehet készíteni. Lássuk, mire figyelj!

  • Érdemes rozsdamentes acélból készült kávéfőzőt vásárolnod.
  • Csapvíz helyett használj szűrt vizet vagy szénsavmentes ásványvizet, így selymesebb ízű végeredményt fogsz kapni.
  • Mindig meleg vizet tegyél a tartályba! Ezzel megakadályozhatod, hogy a kávé túlhevüljön vagy megégjen, és megelőzheted, hogy italodnak keserű íze legyen.
  • A hiedelmekkel ellentétben a kotyogós kávéfőzőnél nem kell belenyomkodni az őrleményt a tartóba.
  • Természetesen a legfontosabb a jó minőségű kávé kiválasztása! A Bravos Espresso remek döntés, mely markáns, kesernyés ízével a magyarok egyik kedvenc kávéja!
  • Közepes lángon főzd a kávét, így biztosítva az optimális nyomást.
  • Amikor kész az ital, tartsd a kotyogós alját rövid ideig hideg víz alá, ezzel megállítva a további gőzképződést.
  • Ne feledkezz meg a kávéfőző tisztításáról sem: mihelyst teljesen kihűlt a szerkezet, szedd szét és pucold ki a lerakódásokat, ugyanis a szennyeződések nagyban befolyásolják a következő főzet ízét.

Fejleszd tökélyre az otthoni kávézást, sajátítsd el a tejhabkészítés fortélyait! Néhány fontos alapelv:

  • Minél magasabb a tej zsírtartalma, annál krémesebb tejhabot tudsz készíteni. 2,8% alatt ne is keresgélj!
  • Mindig hideg tejjel kezdj dolgozni, de a habosítás során ne lépd túl a 60⁰C-ot!
  • A habosított tej egy alkalomra szól, a maradékot már ne használd fel később.
  • A tejhab elkészítése után engedd ki a gőzkarból az esetleg bent maradó tejet és vizet, majd jól tisztítsd meg.

Jöjjön a tejhab kisokos lépésről lépésre:

  1. Töltsd a tejet fémkancsóba!
  2. Engedd ki a gőzcsapból a vizet a száraz gőzig!
  3. A kávéfőző gőzkarjának csövét úgy engedd le, hogy az éppen csak hozzáérjen a tejhez!
  4. Nyisd ki teljesen a gőzszelepet! A tej emelkedésével a kancsót lassan mozgasd lefelé!
  5. Pár másodperc alatt megnő a tej térfogata, ekkor kell a gőzkart a tejbe süllyeszteni, és 2-3 másodperc alatt készen is vagy. Ne felejtsd elzárni a gőzkart, majd megtisztítani a készüléket!

Tökéletes otthoni kávés élményeket kívánunk! Amennyiben még több kávés receptre, tippre, tudnivalóra szomjazol, látogass el a www.ineedcoffee.hu weboldalra!

Promóció

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően dallos bogi

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera bemutató

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera