És te mikor buktál el utoljára?

2019. szeptember 24. |

Vagy úgy is kérdezhetnénk: te mikor álltál fel utoljára? A nagy teljesítmények mögött ezer és ezer csakazértis pillanat van. Csakazértis tovább mész, csakazértis elmondod, csakazértis megpróbálod, csakazértis elküldöd azt az emailt. Csak azért sem adod fel!

A Forbes Flow ezekről a sorsfordító pillanatokról szól idén, olyanoktól, akik őszintén mesélnek a sikerek mögötti kudarcokról. 3 színpad, közel 50 inspiráló előadás egy olyan „nem-konferencián”, ahol az előadások utáni kávészünetből is nem keveset lehet profitálni.

„Ez nem reális” – hallottad már, az egyik ötletedre, álmodra reakcióként? Vecsei H. Miklósnak, a hatodik Forbes Flow előadójának is belemondták a szemébe, de utólag nem úgy tűnik, hogy ez meghatotta volna. A Forbes Flow előzetes tanulsága, hogy a nagy sikerek mögött is ugyanolyan hús-vér emberek állnak, mint Te. Olyanok, akik kitartásukkal, akaratukkal elérték azt, amiben igazán hittek. Üzletemberek, sportolók, generációváltók, akikben egy biztosan közös: már a jelenlétükkel inspirálóak. Csillog a szemük, amikor a megugrott akadályokról beszélnek, de nem kertelnek: az idő, az energia, a kitartás mindannyiuk sikerének építőkövei. A Nagyszínpadon sorra veszik majd az elmúlt 10 év legnagyobb üzleti sikersztorijait az újság hasábjairól, a Small & Sweet színpadon kisvállalkozások lelkes történeteiből meríthetünk motivációt, a Next Generation színpadon pedig olyan fiatal vezetőkkel találkozhatunk, akik épp generációváltás előtt vannak a családi cégben, vagy már megugrották azt.

„Sikeres filmek után 18 évig egyik tervemre sem sikerült finanszírozást találni” – ezt már Enyedi Ildikó mondja, aki már az Oscar előszobájában is állt. Most egymilliárd forintos gyártási támogatást kapott – magyar rendező még sosem dolgozott akkora büdzséből. De itt lesz még Apró Anna, akiről egyik befektetőtársa a Cápák című üzleti műsor után után azt mondta, „Az egyik legcápább cápa” és akinek 29 évesen az van a névjegyére írva: kockázati tőkebefektető.

Vagy Fehér Gyula és Pistyur Vera, akiket már Ashton Kutcher is betalált azzal, hogy mutassanak neki érdekes startupokat a régióban. Előad Vekerdy Tamás, az ország pszichológusa, akitől generációk tanultak a gyereknevelésről. Jön Csányi Gabriella, a Csányi második generáció tagja, aki a húszas évei közepén Londonból és Budapestről épít startupot és nem ül bele a kényelembe, családnév ide, vagy oda. Érdekes lesz hallgatni Tom Szaky-t, aki laza kinézete ellenére több millió dolláros startupok alapítója. Nemes célért küzdenek: meg akarják szüntetni a szemetet. Mesél majd Istenes Bence, aki “nagyot ment” az utóbbi években: médiatörténelmet írt azzal, hogy ő az első magyar, aki külföldi show-műsort vezethet. Jön Lengyel Tamás, aki sorozatszínészből lett sorozatvállalkozó.

Tanulság, hogy valójában nincsenek kis és nagy történetek. Egyéni akadályok, tervek, bukások és átlendülések vannak. Az előadásokból mindannyian erőt meríthetünk a folytatáshoz, legyünk bárhol is az álmok megvalósításának útján.

Promóció

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Ennél könnyebb, modernebb és szebb laptopot aligha találsz asus

Ennél könnyebb, modernebb és szebb laptopot aligha találsz