És te mikor buktál el utoljára?

2019. szeptember 24.
Vagy úgy is kérdezhetnénk: te mikor álltál fel utoljára? A nagy teljesítmények mögött ezer és ezer csakazértis pillanat van. Csakazértis tovább mész, csakazértis elmondod, csakazértis megpróbálod, csakazértis elküldöd azt az emailt. Csak azért sem adod fel!

A Forbes Flow ezekről a sorsfordító pillanatokról szól idén, olyanoktól, akik őszintén mesélnek a sikerek mögötti kudarcokról. 3 színpad, közel 50 inspiráló előadás egy olyan „nem-konferencián”, ahol az előadások utáni kávészünetből is nem keveset lehet profitálni.

„Ez nem reális” – hallottad már, az egyik ötletedre, álmodra reakcióként? Vecsei H. Miklósnak, a hatodik Forbes Flow előadójának is belemondták a szemébe, de utólag nem úgy tűnik, hogy ez meghatotta volna. A Forbes Flow előzetes tanulsága, hogy a nagy sikerek mögött is ugyanolyan hús-vér emberek állnak, mint Te. Olyanok, akik kitartásukkal, akaratukkal elérték azt, amiben igazán hittek. Üzletemberek, sportolók, generációváltók, akikben egy biztosan közös: már a jelenlétükkel inspirálóak. Csillog a szemük, amikor a megugrott akadályokról beszélnek, de nem kertelnek: az idő, az energia, a kitartás mindannyiuk sikerének építőkövei. A Nagyszínpadon sorra veszik majd az elmúlt 10 év legnagyobb üzleti sikersztorijait az újság hasábjairól, a Small & Sweet színpadon kisvállalkozások lelkes történeteiből meríthetünk motivációt, a Next Generation színpadon pedig olyan fiatal vezetőkkel találkozhatunk, akik épp generációváltás előtt vannak a családi cégben, vagy már megugrották azt.

„Sikeres filmek után 18 évig egyik tervemre sem sikerült finanszírozást találni” – ezt már Enyedi Ildikó mondja, aki már az Oscar előszobájában is állt. Most egymilliárd forintos gyártási támogatást kapott – magyar rendező még sosem dolgozott akkora büdzséből. De itt lesz még Apró Anna, akiről egyik befektetőtársa a Cápák című üzleti műsor után után azt mondta, „Az egyik legcápább cápa” és akinek 29 évesen az van a névjegyére írva: kockázati tőkebefektető.

Vagy Fehér Gyula és Pistyur Vera, akiket már Ashton Kutcher is betalált azzal, hogy mutassanak neki érdekes startupokat a régióban. Előad Vekerdy Tamás, az ország pszichológusa, akitől generációk tanultak a gyereknevelésről. Jön Csányi Gabriella, a Csányi második generáció tagja, aki a húszas évei közepén Londonból és Budapestről épít startupot és nem ül bele a kényelembe, családnév ide, vagy oda. Érdekes lesz hallgatni Tom Szaky-t, aki laza kinézete ellenére több millió dolláros startupok alapítója. Nemes célért küzdenek: meg akarják szüntetni a szemetet. Mesél majd Istenes Bence, aki “nagyot ment” az utóbbi években: médiatörténelmet írt azzal, hogy ő az első magyar, aki külföldi show-műsort vezethet. Jön Lengyel Tamás, aki sorozatszínészből lett sorozatvállalkozó.

Tanulság, hogy valójában nincsenek kis és nagy történetek. Egyéni akadályok, tervek, bukások és átlendülések vannak. Az előadásokból mindannyian erőt meríthetünk a folytatáshoz, legyünk bárhol is az álmok megvalósításának útján.

Promóció