Romantikus időutazás és örök szerelem: a Boldog idők karácsonykor már a mozikban!

2019. december 23. |

Ki ne szeretné újra átélni élete legboldogabb napját? Érdekelné-e az embert, hogy valójában díszletek között tapasztalhatja meg újra a legnagyobb boldogságot? A Boldog idők az örök szerelemről és a nosztalgia erejéről szól: a cannes-i filmfesztiválon bemutatott romantikus vígjáték már nézők millióit varázsolta el világszerte.

Az Amélie csodálatos élete óta a legszemtelenebbül vidám francia filmben színészlegendák jutalomjátékát nézhetjük: egy kis időre elfeledhetjük mindennapi gondjainkat, miközben ellátogatunk a jelen Párizsába, illetve egy igazán különleges májusi napra 1974-ben.

Az idősödő francia házaspár, Victor és Marianne párkapcsolati válságot él át. A feleség harsány és magabiztos, a férj pedig egyre inkább belesüpped a kétségbeesésbe és önsajnálatba. Fiának egyik barátja sikeres és különleges vállalkozást vezet: időutazást kínál ügyfeleinek. Színészek, díszletek bevonásával megteremti a kiválasztott kor hangulatát és körülményeit, és a méregdrága árat kifizető időutazó addig élvezheti a 18. század vagy éppen a második világháború tökéletesen újrateremtett közegét, amíg a pénztárcája bírja. A fiatalember felajánlja az egyre letörtebb férfinak, hogy egy napra visszamehet a múltba egy általa választott napra… Melyik napot választja vajon? Vissza akar-e majd térni a jelenbe? Megmentheti-e ez az időutazás a házasságát?

Daniel Auteuil és Fanny Ardant párosát öröm nézni: Auteuil karaktere, Victor eleinte nagypapásan elveszett a 21. századi kütyük és Teslák világában, felesége, Marianne azonban nagyon is megtalálta a helyét: szexi, szenvedélyes, és nem elégszik meg a középszerrel és az unalommal. Virtuálisvalóság-videókat néz, bulizik, és igazi francia nőként szeretőt is talál, akivel újra megélheti fiatalságát és nőiességét. 

Az ajándékba kapott időutazás hatására azonban a férjbe, Victorba is visszatér a régi tűz, és menő frizurájával, a hetvenes évek retró öltönyében már nem a trottyos nadrágú nagypapát látjuk, hanem egy szenvedélyes férfit, aki kész visszahódítani élete szerelmét. Az ő sztorijukkal párhuzamosan egy másik szerelem elmélyülését is bemutatja a film: vajon hogyan találnak egymásra egy fiatalabb generáció sebzett szívei a szemük láttára kibontakozó érzelmek bűvkörében?

A váratlan fordulatokban bővelkedő komédiának már az első pillanata is egy meghökkentő meglepetéssel indul: a legjobb, amit a néző tehet, hogy a lámpák elsötédésekor hátradől, és hagyja magát sodorni a hol abszurd és túlfűtött, hol felemelően romantikus jelenetek által. Utazása során párizsi nagypolgárokat, Marie Antoinette udvarhölgyeit, füvet szívó hippiket, rózsasziromesőt, Hitler belső köreit és szerelmes átlagembereket is láthat.

A szellemes, hangosan kacagtató és könnyekig megható film a karácsonyi szezon egyik legminőségibb, legvidámabb és legelgondolkodtatóbb moziélményének ígérkezik. 

Promóció

Szólj hozzá te is!

Még több Kirakat

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően dallos bogi

Az ünnepek alatt sem kell lemondani a kényelemről Iszak Eszti és Dallos Bogi kedvenc fehérneműinek köszönhetően

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera bemutató

Új bemutatóit és repertoárelőadásait kínálja az újévtől fizetős streamingszolgáltatásban az Opera