Romantikus időutazás és örök szerelem: a Boldog idők karácsonykor már a mozikban!

2019. december 23.
Ki ne szeretné újra átélni élete legboldogabb napját? Érdekelné-e az embert, hogy valójában díszletek között tapasztalhatja meg újra a legnagyobb boldogságot? A Boldog idők az örök szerelemről és a nosztalgia erejéről szól: a cannes-i filmfesztiválon bemutatott romantikus vígjáték már nézők millióit varázsolta el világszerte.

Az Amélie csodálatos élete óta a legszemtelenebbül vidám francia filmben színészlegendák jutalomjátékát nézhetjük: egy kis időre elfeledhetjük mindennapi gondjainkat, miközben ellátogatunk a jelen Párizsába, illetve egy igazán különleges májusi napra 1974-ben.

Az idősödő francia házaspár, Victor és Marianne párkapcsolati válságot él át. A feleség harsány és magabiztos, a férj pedig egyre inkább belesüpped a kétségbeesésbe és önsajnálatba. Fiának egyik barátja sikeres és különleges vállalkozást vezet: időutazást kínál ügyfeleinek. Színészek, díszletek bevonásával megteremti a kiválasztott kor hangulatát és körülményeit, és a méregdrága árat kifizető időutazó addig élvezheti a 18. század vagy éppen a második világháború tökéletesen újrateremtett közegét, amíg a pénztárcája bírja. A fiatalember felajánlja az egyre letörtebb férfinak, hogy egy napra visszamehet a múltba egy általa választott napra… Melyik napot választja vajon? Vissza akar-e majd térni a jelenbe? Megmentheti-e ez az időutazás a házasságát?

Daniel Auteuil és Fanny Ardant párosát öröm nézni: Auteuil karaktere, Victor eleinte nagypapásan elveszett a 21. századi kütyük és Teslák világában, felesége, Marianne azonban nagyon is megtalálta a helyét: szexi, szenvedélyes, és nem elégszik meg a középszerrel és az unalommal. Virtuálisvalóság-videókat néz, bulizik, és igazi francia nőként szeretőt is talál, akivel újra megélheti fiatalságát és nőiességét. 

Az ajándékba kapott időutazás hatására azonban a férjbe, Victorba is visszatér a régi tűz, és menő frizurájával, a hetvenes évek retró öltönyében már nem a trottyos nadrágú nagypapát látjuk, hanem egy szenvedélyes férfit, aki kész visszahódítani élete szerelmét. Az ő sztorijukkal párhuzamosan egy másik szerelem elmélyülését is bemutatja a film: vajon hogyan találnak egymásra egy fiatalabb generáció sebzett szívei a szemük láttára kibontakozó érzelmek bűvkörében?

A váratlan fordulatokban bővelkedő komédiának már az első pillanata is egy meghökkentő meglepetéssel indul: a legjobb, amit a néző tehet, hogy a lámpák elsötédésekor hátradől, és hagyja magát sodorni a hol abszurd és túlfűtött, hol felemelően romantikus jelenetek által. Utazása során párizsi nagypolgárokat, Marie Antoinette udvarhölgyeit, füvet szívó hippiket, rózsasziromesőt, Hitler belső köreit és szerelmes átlagembereket is láthat.

A szellemes, hangosan kacagtató és könnyekig megható film a karácsonyi szezon egyik legminőségibb, legvidámabb és legelgondolkodtatóbb moziélményének ígérkezik. 

Promóció