Société Könyvklubok, mert az olvasás trendi

2020. február 05.
Simon Márton költő Petri György munkásságát elemzi, Orvos-Tóth Noémi pszichológus pedig a Száz év magányról beszélget majd!

Ahogy Ott Anna, a Société Könyvklubok háziasszonya vallja, „az olvasás növeli a képzelőerőt, egy olyan hely, ahova bármikor elbújhatunk”. Számára, és talán sokunk számára is „az olvasás egy erőforrás, egy forrás, amelyhez bármikor visszatérhetünk, leguggolhatunk mellé, beleihatunk, megmártózhatunk benne, az erőben, amit az olvasás közben kapunk”. És miért is fosztanánk meg magunkat ettől az erőforrástól? Ezt az erőt, a születő gondolatokat pedig jó megosztani másokkal. 

Ez a szellemiség mozgatja a Société Könyvklubjait is, ahol hónapról-hónapra egy-egy ismert, vagy aktuális művet, esetleg egy író munkásságát vesszük górcső alá és mélyülhetünk el benne, szakértő kezek irányításával. 

Február 25-én este a líráé lesz a főszerep Petri György költészetéről, hagyatékáról, hatásáról és életéről Simon Márton költővel beszélgetünk. Lesz verselemzés, másképp, mint az iskolapadban, felidézzük Petri életének legfontosabb fordulópontjait, stílusának alakulását és azt, hogy milyen hatással van máig a fiatal költőgenerációra és az olvasókra.

Az esemény neve: Petri György költészetéről Simon Mártonnal

Jegyvásárlás ITT.

Március 31-én a latin-amerikai irodalom egyik legfontosabb regényét, a mágikus realizmus egyik kiemelkedő alkotását, Gabriel García Márquez Száz év magány című művét elemezzük Orvos-Tóth Noémivel. A regény egy család, a Buendíáék történetét meséli el, de értelmezhető akár az emberiség fejlődéstörténeteként is. A cselekménysorozatok vissza-visszatérnek, a családon belül a nevek folyamatosan ismétlődnek, így következtethetünk arra, hogy valójában a világban mindig minden ismétlődik. Erről beszélgetünk Orvos-Tóth Noémivel, aki az Örökölt sors című könyvében a családok generációkon átívelő traumáit, mintázatai vizsgálja. 

A márciusi Könyvklub eseménye itt érhető el: Gabriel García Márquez: Száz év magány
Orvos-Tóth Noémivel

Jegyvásárlás ITT.

Promóció