Milyen szettet válassz a géllakhoz?

2020. február 24.
A műkörömépítés egyik legfontosabb kelléke az UV-LED-lámpa. Neked is nagy fejtörést okoz, hogy mi alapján válaszd ki a legmegfelelőbbet? Megosztunk veled néhány fontos szempontot, ami segít téged, hogy eligazodj, és a legjobb döntést hozd.

Mire szeretnéd használni és milyen gyakorisággal?

Profi körmösként dolgozol, vagy csak hobbi körömkészítő vagy? Napi szinten használnád a lámpát, vagy csak havi egyszer?

Napi rendszeres használat mellett érdemes 48 W-os UV-LED-lámpában gondolkodni. Előnyük, hogy már időkapcsolóval is rendelkeznek, akár 15 másodperc után a világítás lekapcsol, így jelzi, hogy a zselé már megkötött. Ezeknél a modern lámpáknál csőcserét már nem kell végezned, mert élettartamuk nagyon hosszú, évekig tudod használni, hogy a körmök a lehető legjobban megkössenek, és remek munkák kerüljenek ki a kezed közül.

Amennyiben hetente készítesz egy-egy vendégnek körmöket, akkor elegendő lehet egy 24 W-os, UV-LED-lámpa. Ezekben a lámpákban a géllakk már 30 másodperc, de a zselé is 1-2 perc alatt megköt.

Hobbi körömkészítő vagy?

Nyilván nem szeretnél sokat költeni lámpára, így egy 9 W-os vagy 18 W-os UV-LED-lámpa megvásárlása is elegendő. A géllakk és a zselé ezekben is nagyon gyorsan, 1-2 perc alatt megköt.

Érdemes tudnod, hogy az új fejlesztésű géllakkok, illetve zselék már LED-fény alatt is megkötnek, ráadásul a kötési idejük is sokkal gyorsabb ezekben a kombinált UV-LED-lámpákban, 3 percről akár a felére csökken. A LED-lámpák fénycsövei magasabb élettartamúak.

Praktikus tippek

Kisebb lámpát keresel, ami az asztalodon is kényelmesen elfér?

A 9W-os, vagy a 18W-os lámpák kis helyen is elférnek, ezért helytakarékosak.

Fontos számodra a modern kinézet vagy az egyediség?

Manapság már számtalan színű és mintájú lámpa közül válogathatsz, így ha szalonba választod, megtalálod a leginkább odaillőt.

Könnyen tisztítható lámpát keresel?

Fontos szempont lehet egy géllakk-szettnél a forma kiválasztása is, különösképpen akkor, ha lábápolásra is használod a lámpádat. Érdemes olyat választani, aminek az alja kivehető, így ha leteszed a földre, akkor könnyen aláhelyezhető a láb.

Bővebb infó ITT!

Promóció