Az idei nyár ígérete: Paloznaki Jazzpiknik

2020. június 29.
Újabb fellépőket jelentettek be a Paloznaki Jazzpiknik szervezői, amelyet idén új időpontban, augusztus 20–22. között rendeznek meg a festői szépségű Balaton-felvidéken.

Augusztus 20-án, csütörtökön a Magyar Jazz Napját ünnepli a Paloznaki Jazzpiknik, a Magyar Jazz Szövetséggel való közös szervezésben. Ez alkalomból, az idén 30 éves Magyar Jazz Szövetség közreműködésével a Finucci Bros Quartet egy élő dzsesszlegendával, Randy Breckerrel közösen lép fel Paloznakon! Randy Brecker trombitás, hatszoros Grammy-díjas zenész, maga az élő dzsessztörténelem. Több mint öt évtizede van a pályán, annak is a csúcsán. Olyan világsztárokkal játszott együtt, mint Frank Sinatra, Jaco Pastorius, Frank Zappa, Stevie Wonder, valamint Bruce Springsteen. A Magyar Jazz Napján a Jazzpiknik további színpadain is szól a dzsessz legjava. Az est folytatásaként a német dzsesszkollektíva, az egyedi downtempo jazzt játszó De Phazz lép fel.

Fotó: Chripkó Lili

A Jazzpiknik második délutánján a Mörk zenél. A Mörk zenéje funk és soul alapokon nyugszik, eklektikusan mai hangzású, tartalmát tekintve mégis a nagy elődök nyomdokain jár. Majd az ír származású gitáros-énekes, Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band játszik a Nagyszínpadon. Őt követi a világhírű holland szaxofonistennő, Candy Dulfer. Candy zenélt már a Pink Floyddal és Madonnával, Prince-szel, Maceo Parkerrel, Dave Stewarttal és Van Morrisonnal, olyan művészekkel lép fel, mint Beyoncé, Chaka Khan, Aretha Franklin, Jamie Cullum és sokan mások.

A szombati záróestet Zsédenyi Adrienn, a magyar könnyűzene egyik legsikeresebb női képviselője nyitja meg. Az este a soul, a blues és a dzsessz határterületein egyensúlyozó, többszörös platinalemezes énekes, Mario Biondi fergeteges koncertjével folytatódik. Biondi második alkalommal látogat el Paloznak dűlőire a magyar közönséghez, először 2017-ben adott nálunk felejthetetlen koncertet az európai soulmuzsika koronázatlan olasz királya. Az est megkoronázásaként az acid jazzet a house-szal ötvöző Kraak & Smaak Live Band fog táncra perdíteni bennünket.

Mint minden évben, a Paloznaki Jazzpiknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat. Idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a fesztivál. Teremtsünk biztonságos világot az autisták számára! A Jazzpiknik szeretné támogatni munkájukat és célkitűzésüket, az első Autista Mintaház – Fejlesztő és Módszertani Központ létrehozását.

Candy Dulfer! Fotó: @carinverburgen.com

Tehát a Paloznaki Jazzpiknik Nagyszínpadának eddigi fellépői sora; augusztus 20-án, csütörtökön a Randy Brecker és a Magyar Jazz Szövetség formációja jegyzi a nyitóeseményt, a Magyar Jazz Napján. A csütörtöki est folytatásaként a De Phazz német dzsesszkollektíva és a Dan von Schulz-Andrew J páros őrjíti meg a piknikezőket. Augusztus 21-én, pénteken nekünk zenél a Mörk, majd a Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band, az est fénypontja pedig a szaxofonistennő, Candy Dulfer! A szombati záróesten, augusztus 22-én pedig Zséda nyitja az estet, őt követi Mario Biondi és a Kraak & Smaak Live Band hangjai töltik be a csillagfényes paloznaki éjszakát. Három nap tiszta dzsessz idén a Jazzpiknik további színpadain is, a nyári piknik élményével együtt! A magyar fellépők között olyan zenekarok piknikeznek, mint a Smooth Jazz Brothers, a Stinky Bugs, a Sárik Péter Trió, Gyémánt Bálint, vagy a Pátkai Rozina trió.

További információt ITT találsz!

Promóció