Az ideális útitárs: segít a bajban, kényeztet, szórakoztat, és elfér a zsebedben is

2021. október 07.
A bankkártyákat az egyszerű és kényelmes fizetés miatt kedveljük, ám a piacon található olyan prémium betéti kártya, amely ennél jóval többet tud. Egy határon túli kiruccanást ma közel sem egyszerű megszervezni, de ha ingyenes átfoglalást biztosító repülőjegyet veszel, és ingyenesen lemondható szállást foglalsz, bátran tervezhetsz. Főként, ha mindezt GRÁNIT Platinum Mastercard bankkártyával a zsebedben teszed, amely díjmentes prémiumszolgáltatásaival rengeteg élményt szerezhet a számodra.

50 millió forintig térítő biztosítás az egész világra

Kezdjük rögtön a járvány miatt különösen fontossá vált utas- és balesetbiztosítással, azon belül is a COVID-19-re kiterjedő biztosítással, amely a szokványos utasbiztosításokból hiányzik. A GRÁNIT Platinum Mastercard bankkártyához tartozó Mapfre Asistencia biztosítása azonban tartalmaz egy COVID-záradékot, mely szerint annak, aki külföldi utazása során megfertőződik a vírussal a kártyához járó biztosítás 15 ezer euróig fedezi az orvosi költségeit. 

A biztosítás további egyedi vonása, hogy több – más utasbiztosításból kizárt – extrémként kezelt sportolásnál is fedezi az esetleges balesetet, például síelésnél és snowboardozásnál, a vadvízi evezésnél, vagy akár a 40 méteres mélységet nem meghaladó könnyűbúvárkodásnál.

A biztosítás baleset vagy betegség esetén maximum 50 millió forintig téríti az orvosi segítségnyújtást, így prémiumkártyásként többek között a magas kórházi költségeiről ismert Egyesült Államokban is teljes biztonságban vagy. A Platinum bankkártyához emellett többféle – belföldön igénybe vehető – kedvezményes egészségügyi ellátás is tartozik, így a Swiss Clinic Prémium Egészségközpont budapesti házivizit szolgáltatását és a járóbeteg ellátást is engedménnyel veheted igénybe, nők számára pedig további előny, hogy 15 százalékos kedvezményt kapnak a kártyával való fizetésnél a Maternity Szülészeti- és Nőgyógyászati Magánklinika többféle szűrővizsgálati csomagjából.

granit-bank-kartya-premium-biztositas-repter-lounge

Különleges kényelem a reptéren – díjak nélkül

Az utazás napján a reptérre kiérve a kártya felmutatásával egy útitársaddal és 18 év alatti gyermekeiddel díjmentesen használhatod a Budapest Airport Fast Track Lane szolgáltatást, kikerülve az ellenőrzés előtti sort, majd együtt be is ülhettek a Mastercard Airport Lounge-ba, ahol finom italokat és ételeket élvezve várhatjátok az indulást, s ehhez is elegendő bemutatni a kártyád.

A bécsi reptéren is bármikor beléphetsz a Platinum kártyáddal három prémiumváróba: a SKY Lounge-ba, a JET Lounge-ba és az AIR Lounge-ba. Világszerte további, több mint 900 repülőtéri VIP lounge is vár, amelyeket a GRÁNIT Platinum bankkártyához járó Priority Pass kedvezménykártya felmutatásával 24 euróért tudsz igénybe venni. 

A repülőtéri kényeztetés mellett a szórakoztatásban is társad lehet ez a prémium bankkártya, mivel a hozzá járó PressReader applikációval díjmentesen olvasgathatsz több mint 7 ezer nemzetközi és magyar online magazint és újságot.

Bónusz funkciók, hogy minél több pénzt megtakaríthass

A bankkártyás fizetés tisztább, és az érintésmentes fizetés révén biztonságosabb is a készpénzesnél. A GRÁNIT Platinum Mastercard bankkártyát ráadásul digitalizálhatod is a GRÁNIT eBank mobilapplikációban, így fizetéshez elegendő a mobilod odatartani a POS terminálhoz. Külföldi útnál azonban szinte mindig kell készpénz is, de ez sem okozhat gondot. Platinumosként nem szükséges az utazás előtt bankba vagy pénzváltóhoz szaladgálnod, a kártyáddal havonta kétszer díjmentesen és limit nélkül – pontosabban a bankkártyára általad beállított készpénzfelvételi limit erejéig – vehetsz fel készpénzt bármely külföldi ATM-ből. Arra azonban figyelj, hogy milyen üzenet jelenik meg a bankjegykiadó képernyőjén, mert bár a GRÁNIT Bank nem számít fel díjat a külföldi ATM-pénzfelvételre, de egyes külföldi bankjegykiadó-üzemeltetők igen, ezért érdemes elolvasni a monitoron erről megjelenő tájékoztatást. Plusz érv a Platinum kártyás pénzfelvétel mellett, hogy az elszámolás a bank deviza eladási árfolyamán történik, amely jellemzően kedvezőbb a pénzváltók valutaeladási árfolyamánál.

Többféle egyszerű, gyors és díjmentes megoldást is használhatsz ahhoz, hogy bankkártyádat megvédd a visszaélések ellen, ha külföldön vagy. A kártya a banki mobilalkalmazásban egy érintéssel zárolható és azonnal fel is oldható, emellett a kártyalimitek is egy pillanat alatt módosíthatók az appban.

A prémiumkártyához további bónuszként díjmentes online vásárlási biztosítás is tartozik. Csak regisztrálnod kell a kártyád a Mastercard honlapján, és már aktiváltad is az online vásárolt háztartási vagy elektronikai készülékekre kiterjesztett jótállási garanciát, a legjobb ár garanciát és a megvett árucikk lopása, rongálása esetén érvényesíthető garanciát.

Amennyiben szert tennél egy ilyen sokoldalú útitársra, 2021. 12. 22-ig kedvezményes 16.700 forint kibocsátási díjjal és 0 Ft-os első éves díjjal igényelheted, ezt követően a második évtől az éves díj 15.500 forint.

Promóció

Olvass tovább!