Kipróbáltuk: a Huawei P60 Pro jelenleg a legjobb kamerás mobil

2023. június 12.
Újabb szupertelefont próbálhattunk ki. A Huawei P60 Pro, amely a művészet és a technológia kiváló kombinációja, erősen kiemelkedik a mezőnyből, ami a fotós képességeit illeti.

A Huawei telefonok mindig erősek voltak mobilfotózás terén. A P60 Pro telefon esetében pedig még feljebb tették a lécet a versenytársakkal szemben: a telefon jelenleg a DxOMark toplistájának abszolút élén foglal helyet, ami lefordítva annyit jelent, hogy ez most a legjobb kamerás telefon a piacon.

De mielőtt elmesélnénk, milyen újdonságokat rejt a fotózás terén ez a telefon, szót kell ejtenünk a dizájnról is. A Huawei P60 Pro igazán egyedire sikerült, ami a hátlapot illeti: rokokó gyöngyház dizájnt kapott, azaz a mintázat miatt nem lesz két egyforma készülék. (Persze fekete színben is elérhető!) Ez a megoldás tényleg nagyon szokatlan, de annál dizájnosabb. Szinte vétek rá egy tok. A telefont egyébként Kunlun üvegborítás védi, és bár ezt nem próbáltuk, de azt ígérik, hogy akár egy másfél méteres zuhanást is karcolódás, repedés nélkül kibír.

Az alig 200 gramm tömegű P60 Pro mobilban változott még, hogy az ujjlenyomat-érzékelő a kijelző alá került, pontos és gyors, a selfie-kamerának köszönhetően pedig a biometrikus azonosításra az arcfelismerést is használhatjuk, ahogy az eddigi készülékekben is. Újdonság, hogy maszkban is képes felismerni minket, de azért nagyon reméljük, hogy ennek már nem fogjuk hasznát venni. A márkára jellemző gyorstöltés alig 10 perc alatt 50 százalékra tölti a telefont Turbo módban – azért ez sokszor hasznos.

A jelenleg legjobb kamera

A Huawei P60 Pro-t egy továbbfejlesztett optikai rendszerrel és egy többlencsés Ultra Lighting telefotó kamerával szerelték fel. Egészen egyedi már első pillanatra is, ugyanis eleve egy fényképezőgépre hasonlít az elrendezés: középen a főkamera, a két sarokban pedig a két kiegészítő kamera, alul a vaku és az XMAGE-felirat.

A három kamera, az Ultraszéles kamera, a Telephoto kamera és az Ultimate Light-Intake főkamera tökéletes élményt nyújt a fotózás terén. A főkamera optikailag stabilizált, sokkal több fény befogadására képes, ez nagyon nagy előnyt jelent, ha csoportfotót készítünk vagy kissé rosszabb fényviszonyoknál készítenénk képet. Eddig, ha éjszakai képet akartunk készíteni egy mobillal, ha belenagyítottunk, a kép talán kissé sötétebb lett, és a részletek elvesztek. Ez a kamera ezt már automatikusan javítja, valóban azt kapjuk, ami látunk. A mesterséges intelligenciával ellátott mobilfotózásnál nemcsak a beállításokat szabályozza, de azt is felismeri és figyelmeztet is minket, ha szerinte más módban kellene a képet elkészítenünk. Akár egy pöccintéssel már át is válthatunk az ajánlott módra. Ha pedig manuálisan kísérleteznénk a beállításokkal, arra is van lehetőség, ahogy az eddigi Huawei készülékeknél itt is. Tűéles portrékat és közeli felvételeket is tökéletes minőségben készíthetünk vele, és még közel sem kell mennünk, ha valamit szeretnénk megörökíteni.

Két fontos funkció, amit említenünk kell: az XD Fusion és a Texture Engine, amelyek az elkészült fotókon végeznek utómunkát. Ami pedig a legpraktikusabb változás, hogy a fényképezőgép kezelőfelülete is újra lett szabva: míg korábban felül helyezkedtek ezek el, kényelmetlen volt egy kézzel kezelni, a gyorsmenü most már egy kézzel is kezelhető. Ha magunkat szeretnénk fotózni, itt is többféle látószög közül választhatunk, és a kép minősége is jobb lett. Egy selfie is képes visszaadni a fényeket és elég részletgazdag is.

A Huawei P60 Pro mobilnál nem kell lemondanod a kedvenc androidos applikációidról sem: az összes alkalmazás letölthető az AppGalleryn keresztül a megszokott módon, ráadásul már a frissítésről is automatikusan gondoskodik. A Google applikációk elérése is egyszerű lett: a Gbox appon keresztül érhetjük el őket, amely nemcsak a telefonunk erőforrásait használja optimálisabban, de teljesen reklámmentes is. Ezen a környezeten keresztül bejelentkezhetünk a Google-fiókunkba, és közvetlenül a Play Áruházból, biztonságosan tölthetjük le, és használhatjuk az alkalmazásokat.

Bővebb infót a készülékről ITT találsz!

Ha pedig kipróbálnád a mobilt, június 15-én, csütörtökön a Westend Vodafone üzletében személyesen is megteheted egy exkluzív bemutató esemény keretein belül. Részletek ITT!

Promóció