Az otthoni süteménysütés szakértője

2023. december 11.
A profi cukrászok csodálatos süteménykölteményei és desszertjei mindenkit elvarázsolnak, ugyanakkor az otthon sütögetők ezektől a receptektől el is bizonytalanodhatnak. A francia mille feuille-t lehetetlen otthon megsütni? Vagy a baci di damát, a kovászos kenyeret vagy a pizzatésztát? Mindezeket és még számtalan finomságot is el lehet készíteni a Tefal Coach konyhai robotgéppel, amelyről biztosan állíthatjuk, hogy megbízható társunk lesz a konyhában. Segítségével minden sütéskor tökéletes eredmény érhető el. Annyira nagyszerű ez a robotgép, hogy nélküle el sem tudjuk majd képzelni a konyhánkat.

A Tefal, a konyhai készülékek vezető gyártója, bemutatja legújabb termékét, a Tefal Coach (QB900838) robotgépet. Ez az innovatív konyhai robotgép a kényelem, a minőség és a professzionalizmus teljesen új szintjét hozza el minden otthonba. Legyen szó kezdő konyhatündérről vagy tapasztalt profiról, a Tefal Coach készülékkel és a blog.tefal.hu oldalon elérhető receptek segítségével szinte végtelen számú sütemény, desszert és tészta készíthető el.  A robotgép nyolc automatikus programmal rendelkezik, amelyek nagymértékben megkönnyítik és leegyszerűsítik a különféle tészták és krémek elkészítését. A Tefal blogon található alapreceptek mellett praktikus lépésről-lépésre útmutató is található a sütéshez. Ez a robotgép valóban profi segítséget jelent mindenkinek.

„Hisszük, hogy ez a konyhai robotgép új lehetőségeket nyújt minden sütni-főzni szerető számára, legyen szó kezdő vagy tapasztalt cukrászról. A Tefal Coach egy csúcskészülék, amely minden sütésnél segít tökéletes eredményt elérni” – mondta Eva Kožušníková, a Tefal termékmenedzsere.

Az erőteljes 1200 W-os motor és a robusztus, teljesen fémből készült gépház bármilyen tésztával elbír, legyen szó süteménytésztáról  vagy nehéz kenyértésztáról. A kézi üzemmód nyolc állítható sebességgel, pulzusmóddal, finom keverési móddal és időzítővel rendelkezik – így minden recept könnyedén elkészíthető. A nagy, 5,5 literes rozsdamentes acéltál ideális nagy adagokhoz, lehet benne például 2,7 kg süteménytésztát, 1,8 kg kenyértésztát és akár 10 tojásból készült tojáshabot készíteni. A tál kényelmes fogantyújának köszönhetően könnyen mozgatható és kiürítése is egyszerű. Nagyméretű kifröccsenést gátló fedővel is rendelkezik, a tetején lévő nagy nyílás lehetővé teszi, hogy a készülék bekapcsolt állapotában is könnyen hozzáadhatóak legyenek a hozzávalók. A bolygómozgást végző technológia biztosítja, hogy minden összetevő tökéletesen és egyenletesen keveredjen. Ugyanakkor a készülék elképesztően csendes. A Tefal Coach konyhai robotgép tartozékai megkönnyítik a sütést: Flex habverő az optimális habverésről gondoskodik, ezen kívül még dagasztókar és spatula is tartozik az alapfelszereltséghez. A robotgép funkciói opcionális kiegészítőkkel még tovább bővíthetők. A robotgép ugyanis összesen öt kimenettel rendelkezik, amelyek optimalizált teljesítményt nyújtanak a különböző tartozékokhoz. A Tefal összesen három különböző extra tartozékokat tartalmazó csomagot kínál a Meat & Pasta csomagot 5in1 húsdarálóval, tészta- és cukorkakészítővel, a Mix & Drink csomagot 5in1 mixerrel, aprítóval és mákdarálóval, valamint a Fresh box 5in1 csomagot mixerrel és citruspréssel.

Csokis-banános sütemény Havas Dórától

Hozzávalók 6-8 személyre:

18 dkg liszt +  kevés a banánokhoz
4 dkg kakaópor
14 dkg cukor
1 teáskanál szódabikarbóna
1 csipet só
5 dkg dió durvára vágva
35 dkg banán + 2 db banán
6 evőkanál olívaolaj
2 db tojás
4 evőkanál görög joghurt
1 teáskanál vaníliakivonat
10 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, és egy kerek tortaformát béleljünk ki sütőpapírral. Egy tálban keverjük össze a kakaóport, cukrot, szódabikarbónát, sót és a diót.

Egy másik tálban villával törjük pépesre a 35 dkg banánt, csorgassuk rá az olajat, tojást, joghurtot, vaníliakivonatot és keverjük össze. Adjuk a lisztes keverékhez és keverjük simára a tésztát. Tördeljük bele a csokit és ezzel is keverjük át, majd simítsuk a tésztát a tortaformába.

A két banánt hosszában vágjuk ketté. Lisztezzük be az aljukat és fektessük a tészta tetejére. 45-50 perc alatt süssük készre.

Bővebb infó: www.tefal.hu, www.homeandcook.hu

Promóció