Reneszánsz és modern művészet – mindez egy helyen a FREYWILLE Andrássy úti üzletében

2023. december 19.
Minden művészeti korszaknak volt egy kiemelkedő karaktere, akinek munkássága példaértékűvé vált és nagyban meghatározta a felnövekvő generációk ízlését és vizuális látásmódját.

Így volt ez az itáliai Sandro Botticelli (1445–1510) életében is, akit a Firenzét irányító Mediciek sokat foglalkoztattak, de merész ábrázolásmódjával nagy felháborodást váltott ki a vallási vezetők körében, így emiatt csak két alkotása maradt fenn, a Vénusz születése és a Tavasz című festménye.

A FREYWILLE legújabb kollekcióját a Vénusz születése ihlette, a reneszánsz egyik legismertebb alkotása, amit minden évben tömegek keresnek fel Firenzében, hogy megcsodálhassák az Uffizi Múzeum egyik remekművét – a szépség és szerelem római istennőjét ábrázoló Botticelli festmény ikonná vált női alakját.

A hatalmas kép feldolgozása és a művész életének hosszas tanulmányozása után megszületett a Botticelli motívumokkal díszített ékszercsalád, melyben a FREYWILLE márka minden formája megtalálható nemcsak aranyozott, hanem 18 karátos foglalatban gyémántokkal díszítve egyaránt. A festmény díszítő képi elemei, mint Vénusz lágyan leomló, lobogó hajfonata, a nőalak körül a szélben repkedő, üde rózsák, a tenger habjai és az ég romantikus kékje szerves egységet alkotva burjánzanak a tűzzománc felületeken. Az abszolút nőiesség mesés kollekciója, melynek minden egyes darabja figyelmet érdemel.

A csodálatos Gloria medál eleganciája Botticelli művészetével és a csillogó brillekkel életre keltik a női szépség lenyűgöző báját. Az Auróra fülbevaló aranycseppekre emlékeztető formavilága a 18 karátos arany kollekció egyik remekműve – a domború felületén elhelyezett tűzzománccal vékony láncon a női kecsesség lágy vonalainak kiemelője. Időtlen kifinomultság és tisztaság jellemzi a Saint Tropez Diamond Drop medált, melynek csepp alakú tűzzománcát egy 0,08 karátos gyémánt koronáz meg csillogó fényével. A 18 karátos Luna Piccolissima gyűrű maga az időtlen elegancia, amelyen a kör alakú tűzzománc elem ölel körül egy értékes gyémántot. A Victoria gyűrű maga a felülmúlhatatlan elegancia, sokak kedvence. Lenyűgöző egyszerűségével viselőjét ragyogásra készteti.

Elmélyedni Botticelli világhírű festményében, és gyönyörködni a Vénusz születését megjelenítő kollekcióban egy csodálatos időutazás – kellemes forma- és színkompozíció, mely nagyszerűen ábrázolja a nőiesség lenyűgöző erejét!

1. Saint Tropez medál

2. Luna Piccolissima gyűrű

3. Victoria gyűrű

4. Aurora fülbevaló

5. Gloria medál

Az ide évben már nagy sikert aratott a Hundertwasser kollekció legújabb szettje a Spirit of Vienna, melynek egyes darabjait 2022 decemberében ismerhették meg a FREYWILLE rajongói. A szett azóta is folyamatosan kiegészül újabb ékszerformákkal, a kollekció egyes darabjai fehér aranyból is kaphatók.

Friedensreich Hundertwasser (1928–2000) ragyogó színeiből és szabálytalan formavilágából merítve ötletet jött létre az elbűvölő Spirit of Vienna kollekció, melyet a festőzseni „Imagine tomorrow’s world” munkája inspirált. Ez az érdekfeszítő dizájn Hundertwasser mesebeli világát idézi meg, aki szenvedélyesen hitt a jobbító szándékban és a természet szépségeinek megóvásában. Művészetének központi témája is ez – megalkotni a természet és az épített világ harmonikus szimbiózisát. Festményei éppolyan szabálytalanok, mint épületei, mégis ebben a merész és szokatlan művészi világban megtapasztalhatunk egy otthonos biztonságot, ahol a világ összes színének egyenrangú szerep jut és egyik sem létezhet igazi pompájában a másik nélkül…

A FREYWILLE méltón büszke legújabb Spirit of Vienna kollekciójára, a motívumok bravúros megjelenítésével Hundertwasser alkotásai a minőség és a könnyed elegancia nevében új értelmet nyernek.

A 18 karátos Little Aurora aranylánc kör elemeinek játékossága magával ragadó, mintha bolygógyűrűk lennének, melyek örökre összeolvadnak – Hundertwasser mintáival ez a forma még elevenebbé és dinamikusabbá válik. A Etoile fehérarany gyűrűben a letisztult formavezetés a tűzzománc mintára helyezi a hangsúlyt – nélkülözhetetlen és egy jellegzetes FREYWILLE forma az egyszerűség jegyében. A Saint Tropez Diamond Drop fülbevalói a kifinomult elegancia tökéletes megtestesítője – Hundertwasser vibráló színeivel, a 0,06 karátos csillogó gyémánttal egy igazán extravagáns viselet. A Glória aranygyűrű egy mesés ékszer – a Cabochon alakú tűzzománc körül 36 darab 0,25 karátos gyémánt ragyog, mintha egy lebegő, fénylő glória lenne. Aszimmetrikus kör formájával a Luna Piccola medál a teliholdat idézi. Kecses megjelenésének középpontjában a gyémánt és a művészi tervezésű égetett tűzzománc áll, mely a 3 vagy 9 briliánssal díszített klip segítségével könnyen lánchoz illeszthető. Az arany, az egyedi formatervezés és a briliánsok pazar kombinációja.

Mély üzenetek hordozói, de a játékosságot sem nélkülöző ékszerek azok számára születtek, akik keresik az élet igaz értelmét és azt akár megjelenésükkel bátran fel is vállalják. Hundertwasser világa, a modern kor változatos erőviszonyainak izgalmas, de mégis határozottan megfogalmazott ambivalens harmóniája.

1. Luna Piccola medál

2. Etolie gyűrű

3. Gloria gyűrű

4. Little Aurora lánc

Ha különleges alkalmakra tökéletes ajándékot keres szerettei számára, akkor válogasson a FREYWILLE exkluzív sorozatának 18 karátos ékszereiből! Márkaboltja Budapest legszebb sugárútján, egy közel 100 négyzetméteres üzletben az Andrássy út 43. szám alatt található.

www.freywille.com

Promóció