Fájdalmas baki a szakmai hétvégén: rossz vége lett a váratlan románcnak (x)

2024. február 09.
Amikor aláírtam az előléptetésemet, sejtettem, hogy innentől több forró helyzettel kell majd megküzdenem. Arra viszont senki nem készített fel, milyen veszélyek leselkedhetnek rám egy-egy ottalvós továbbképzésen. Az első esetből sokat tanultam, most már sehová nem megyek felfázás elleni gyógyszer nélkül.

Egy nemzetközi hálózat magyar leányvállalatánál dolgozom, és a frankfurti központban nagyon adnak arra, hogy félévenként tartsanak csapatépítő, továbbképző hétvégéket a kelet-európai régióból érkező marketinges kollégáknak. Mivel csoportvezetőnek neveztek ki decemberben, így most már nekem is mennem kellett. A főnökömtől tudtam, hogy ezek a rendezvények nem túl pihentetőek, noha általában valamilyen kellemes wellnesshotelben zajlanak.

Daniellel azonnal megvolt a kémia

Az első meglepetés helyben az volt, hogy egyedül kaptam egy szobát, mert a szlovén kolléganőm, aki a szobatársam lett volna, megbetegedett. A második pedig egy osztrák kollégám volt, akivel első látásra megvolt köztünk a kémia. Daniel nemcsak jóképű volt, hanem kifejezetten művelt és jó humorú is. A szünetekben szinte csak egymással beszélgettünk, az előadások alatt pedig rezzenéstelen arccal vibereztünk egymással, kitárgyalva, ha valamivel nem értettünk egyet.  

Sokáig beszélgettünk a csillagos ég alatt

Vacsora után a főnököm bemutatott néhány fontos külföldi kollégának, aztán utamra engedett – Daniel üzenete várt, hogy ha gondolom, csatlakozzak hozzá, és dumáljunk egyet a szabadtéri termálvizes medencében. Talán a forró víz miatt, de úgy éreztem, izzik köztünk a levegő. A többiek lassanként kiszálltak és aludni tértek, mi ketten maradtunk a februári, csillagos ég alatt, és még sokáig beszélgettünk, de aztán elköszöntünk egymástól anélkül, hogy bármi történt volna közöttünk. Kicsit csalódottan készülődtem a lefekvéshez, amikor jelzett a telefonom. Daniel volt az: véletlenül kizárta a szobatársa, és nem ébredt fel a kopogására, ezért tudni szeretné, hogy alhat-e nálam. Mivel volt egy szabad ágy, így jóhiszeműen igent mondtam, de ahogy Daniel becsukta maga mögött az ajtót, mindketten tudtuk, hogy most minden értelemben ki fog teljesedni a szakmai kapcsolatunk.

Fájdalmas reggel virradt a szenvedélyes éjszakára

Az éjszakánk olyannyira forróra sikerült, hogy a délelőtti előadások helyett is inkább egymással foglalkoztunk. Tudtam, hogy ez nem a legszakmaibb hozzáállás, de ez a fickó teljesen levett a lábamról. Egy dolog parancsolt csak ki a karjaiból: a sürgető vizelési inger, amit fájdalmas alhasi görcs kísért. A pisi csípett, égetett – hogyan történhet meg ilyesmi, felfázás egy perzselően forró éjszaka másnapján?

Az öröm az volt az ürömben, hogy így legalább volt alibim, hogy miért hagytam ki a délelőtti programot. Amikor a főnököm megtudta, hogy felfáztam, adott Urzinolt a saját készletéből, hogy rendezni tudjam a soraimat, és megjegyezte, hogy legközelebb ne üljek ennyit a kinti medencében télvíz idején, főleg, ha hajlamos vagyok a felfázásra. Ha tudta volna, hogy nem az éjszakai fürdőzés okozta a bajt… A felfázásnak is hívott hólyaghurutért ugyanis nem közvetlenül a hideg, hanem baktériumfertőzés a felelős.

Így lesz a szerelemből felfázás

A női lét egyik hátulütője, hogy odalent minden nyílás elég közel van egymáshoz. Emiatt szexuális aktus során könnyen sodródnak baktériumok a végbél környékéről vagy a hüvelyből a húgycsőnyílás közelébe. Onnan a rövid húgycsövön át a húgyhólyagba jutnak, és elszaporodva fájdalmas gyulladást okoznak. A kezdődő felfázás enyhe tünetei még gyógynövényekkel, például az egyik legismertebb húgyúti fertőtlenítővel, az antibakteriális hatásáról ismert medveszőlőlevéllel is kezelhetők. Ennek a gyógynövénynek a kivonatát tartalmazza az Urzinol tabletta.

Segített az Urzinol tabletta

Vény nélkül kapható, medveszőlőlevélkivonat-tartalmú hagyományos növényi gyógyszer / Fotó: Phytotec Hungária Bt.

Az Urzinol hagyományos növényi gyógyszer, szigorú hatósági előírásoknak megfelelően gyártott, vény nélkül kapható készítmény. A medveszőlőlevél-kivonat enyhíti a hólyaghurut korai tüneteit: csökkenti a gyakori vizelési ingert, és mérsékli az égő érzést vizeléskor. Nekem is sikerült rendbe hoznom magam annyira, hogy később folytatni tudjam a programot. Már amennyire el tudtam vonatkoztatni Daniel fáradt, de elégedett arcától és az elkapott pillantásaitól… Szerencsére senki nem tudta meg a mi kis titkunkat. Amikor hazafelé a főnököm kifejezte abbéli örömét, hogy többekkel is elmélyült a szakmai kapcsolatom, majdnem elnevettem magam. Sosem mondtam el neki, mi történt azon az őrült éjszakán, de azóta nem megyek úgy el ottalvós továbbképzésre, hogy nem vagyok felkészülve minden eshetőségre.

HAGYOMÁNYOS NÖVÉNYI GYÓGYSZER. A JAVALLATOKRA VALÓ ALKALMAZÁSA A RÉGÓTA FENNÁLLÓ HASZNÁLATON ALAPUL. A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció