Danubius Hotel Helia – ha aktívan és egészségesen szeretnénk tölteni a szabadságunkat

2024. június 18.
A csodálatos zöld környezetben fekvő Danubius Hotel Helia kiváló fitnesz- és wellnessszolgáltatásai még azokat is ráveszik az egészséges, aktív életmódra, akik egyébként inkább a passzív pihenés hívei. Két napot tölthettünk el a Duna-parton fekvő szálloda Lifestyle lakosztályában.

Csak néhány percre a nyüzsgő belvárostól, mégis egy nyugodt, csendes környéken helyezkedik el a négycsillagos Danubius Hotel Helia. A Duna-partján fekvő szálloda hat emeleten 254 szobával, és 8 lakosztállyal várja vendégeit. Ott tartózkodásunk alatt a hotel egyik legkülönlegesebb lakosztályában szállhattunk meg: a Lifestyle Apartmanban, amely kifejezetten a fitt életet élő vendégek igényeire lett szabva. Ám még mielőtt felfedezhettük volna a lakosztály kínálta speciális szolgáltatásokat, az apartmanba belépve rögtön megragadta a tekintetünket nappaliból nyíló erkély és annak káprázatos kilátása. A szobánk ablakaiból lenyűgöző látvány tárult elénk: a Duna, a zöldellő Margit-sziget, a háttérben pedig a festői budai hegyek látképében gyönyörködhettünk.

Beljebb sétálva az apartmanba rögtön értelmet nyert a Lifestyle megnevezés: a nappalival, konyha- és dolgozósarokkal felszerelt lakosztályban a hálószoba mellett két kondigép is helyet kapott. Mindeközben a hatalmas és minden igényt kielégítő fürdőszobában egy szauna biztosította a pihentető wellnessélményt. Az itt megszálló vendégeknek tehát még a lábukat sem kell kitenniük a lakosztályból, ha egy kis mozgásra vagy feltöltődésre vágynak. A saját bőrünkön tapasztaltuk meg, milyen frissítő lendületet tud adni a napnak, ha a reggelt egy kiadós biciklizéssel, izmaink átmozgatásával, majd levezetés gyanánt egy 15 perces szaunázással nyitjuk meg. 

De természetesen ennyiben nem merültek ki azok a szolgáltatások, amelyeket a Danubius Hotel Helia az aktív pihenésre vágyó vendégeinek kínál. A hotel wellnessrészlegében egy fedett uszoda, két meleg vizes medence várja a csobbanni vágyókat az ugyanitt található jakuzzi, gőzfürdő és szauna mellett. Ha pedig ez nem lenne elég, a wellnessrészleg szomszédságában egy rendkívül jól felszerelt, kétszintes fitneszterem is kialakításra került. A fitneszterem első szintjén az izomépítésé a főszerep, itt kaptak helyet a különféle erősítő gépek. Az emeleten pedig a budai hegyek gyönyörű panorámája öleli körül a kardiorészleget. Egy ilyen környezetben még a futógépen izzadás sem volt annyira fárasztó.

Az egyéni mozgás mellett ráadásul a hotel mindennap szervez csoportos órákat is a vendégeinek: délelőttönként gerinctorna, aquatréning, és kis csoportos edzéssel indíthatjuk el a napot, délutánonként pedig jóga, alakformáló és fitt-bike edzéssel ereszthetjük ki a fáradt gőzt. Ha úgy tartja kedvünk, a kiadós edzést egy pihentető masszázzsal vagy testkezeléssel is zárhatjuk: a szakértő mozdulatok, az illatos olajok és pakolások minden porcikánkat felfrissítik, puhábbá, selymesebbé varázsolják bőrünket és felüdítik a lelkünket.

Az egészséges életmódhoz természetesen egészséges étkezés is dukál, amiben a Danubius Hotel Helia szintén csak jeleskedett –

pedig nem feltétlenül volt könnyű dolguk. Egy vegán és egy vegetáriánus vendég étkezési igényeire ugyanis sok helyen még manapság sincsenek felkészülve. A rendkívül változatos és egészséges fogásokból álló svédasztalos reggelit a hotel saját éttermében, az Episode étteremben lehet elfogyasztani.

Ugyanitt esténként szintén csak svédasztalos vacsora várja a vendégeket, akik a magyar és nemzetközi konyha ajánlatai mellett válogathatnak vegetáriánus és vegán fogások közül is. De a vacsoránkat a Yellow Bistro holdfényes teraszán is elkölthetjük. A Yellow Bistro à la carte menüjén könnyű ételek, saláták gazdag választéka, torták és sütemények, italok, illetve tea- és kávékülönlegességek sorakoznak.

A Danubius Hotel Helia tökéletes elhelyezkedésének hála a szállodából kilépve Budapest legcsodásabb gyöngyszemeit is felfedezhetjük. A belvárost csupán 15 perc alatt elérhetjük, de átsétálhatunk a közeli Margitszigetre is, ahol – ha még bírjuk energiával – további sportlehetőségek sora várhat ránk.

Promóció