Varázslatos velencei utazásra hív a Margitszigeti Színház!

2024. július 17.
Augusztus 3-án 3D multimédiás élőzenei koncert show-val csábít varázslatos velencei utazásra a Margitszigeti Színház!

A VIVALDIANNO Shining Venice produkció során Vivaldi leggyönyörűbb szerzeményeinek dallamaira barangolhatjuk be a romantikus csatornáiról, történelmi palotáiról és lenyűgöző művészeti örökségéről híres olasz város színpompás utcáit. Az eddig világszerte több, mint 150 000 nézőt meghódító darab idén nyáron London, Buenos Aires és Moszkva után hozza el Budapest szívébe is a barokk zene és a modern technológia tökéletes harmóniáját. (Jegyvásárlás itt!)

Ki ne játszadozott volna már el a gondolattal, hogy milyen lenne, ha egy-egy bűbájos városban, faluban vagy pazar tájon andalogva az alkalomhoz, hangulathoz illő aláfestő zene szólna a háttérben, amelytől – akárcsak a filmeken – a fák még dúsabbnak, a színek még élénkebbnek, az utcák pedig még kacskaringósabbnak, kalandosabbnak tűnnek? A dallamok betöltenék a végtelen tereket, felerősítve örömöt, bánatot, esős mélabút, és úgy éreznénk, mi magunk vagyunk saját életünk főszereplői. A zenének megvan az a hihetetlen ereje, hogy elviselhetővé teszi még a leggyötrelmesebb, felejthetetlenné a legboldogabb pillanatokat is, és elég lehunyni a szemünket, hogy messze földre elrepítsen.

 

Hasonló gondolatiság ihlethette a két cseh művészt, Michal Dvorakot és Tomas Belkót is, akik Antonio Vivaldi egyszerre energikus és expresszív virtuozitásának és melodikus gazdagságának ihletésében álmodták színpadra azt a komplex, többdimenziós összművészeti produkciót, ami a most következő turné során a magyar fővárosba is ellátogat majd. A jól ismert, gyönyörű dallamokat a legmodernebb vizuális technológiákkal tették még elragadóbbá: az art-rock hangzásban felcsendülő barokk zene lézershow-val, lenyűgöző 3D animációkkal és modern tánccal egészül ki és a legmodernebb technológiai innovációkkal kelti életre a gondolák városának, Velencének izzó hangulatát: a történet itt játszódik, az ikonikus látképek háttérvetítésként jelennek meg a zenekar és a táncosok mögött, soha nem látott utazásra invitálva a nézőket.

A show narrátora az egykori 007-es ügynök, Pierce Brosnan, aki más neves színészekkel és színésznőkkel együtt kalauzol végig az izgalmas történeten. A produkcióban számos elismert cseh és nemzetközi művész vesz részt, garantálva a magas színvonalú zenei élményt. Az előadás angol nyelven, magyar felirattal kerül bemutatásra, így mindenki számára élvezhető és követhető.

A VIVALDIANNO Shining Venice produkció megálmodójának és producerének, Michal Dvoraknak célja, hogy a zenében rejlő érzelmeket modern eszközökkel felerősítse, és egy olyan élményt nyújtson a közönségnek, amelyre sokáig emlékezni fognak. „A fényekkel teli Velence hihetetlen hangulatát sikerült megteremtenünk, így a közönségnek még erősebb élményben lesz része, Antonio Vivaldi zenéje pedig tökéletesen illusztrálja a történetet. A Shining Venice az aktuális technikai és vizuális innovációra törekszik, amint Vivaldi is tenné, ha a mi korunkban élne, hisz Antonio is nagyon innovatív művész volt. Igyekszünk mi is felerősíteni a zenei érzelmeket modern eszközökkel” – nyilatkozta a show-ról.

Vivaldi zenéje bárhol, bármely pillanatban képes magával ragadni a hallgatót, de ezen a különleges estén a hangjegyek valósággal életre kelnek a színpadon, örvénylő sodrásuk felejthetetlen pillanatokat ígér. Nem érdemes kihagyni ezt a különleges élményt. 

Promóció