Nők a reflektorfényében a Budavári Borfesztiválon

2013. szeptember 09.
Szeptember 11. és 15. között a nőké és a női borászoké a főszerep a 22. Budavári Borfesztiválon. A csajos borosprogramok mellett persze a kulturális örömöket, és - a kétszáz kiállítói standnak köszönhetően - a borokat sem kell nélkülöznünk.

A fesztivál középpontjában, idén először, a nők lesznek a középpontban. A szervezők ígéretei szerint a Pannónia Női Borrend színpadán az Oroszlános udvarban változatos programok (beszélgetés hölgyborászokkal, pincészetek jeles női képviselőivel, kvízjátékok) mutatják be a nők és a bor kapcsolatát, de emellett a Bor és nő standon egy helyen megkóstolhatjuk a 24 borásznő tételeit is.

A könnyebb eligazodás kedvéért külön „női logó” mutatja majd az ötnapos fesztiválon, hogy melyik is az a mintegy negyven stand, ahol női termelők borait tesztelhetjük végig.

A bor és a nők mellett kiemelt szerepet kap még a 2013-as évi díszvendég Portugália, de a programfüzet alapján nem tudjuk nem észrevenni, hogy a kultúrára is komoly hangsúlyt fektettek idén: lesz világzene, népzene és jazz minden mennyiségben. A fellépők között szerepel a Vasvári Soul Six, Budapest Jazz Orchestera és Szakcsi Lakatos Béla, Magna Cum Laude, a Köztársaság Bandája, Nikola Parov és Zenekara, a Ghymes, de üde színfolt az előadók között Joana Amendoeira, a különleges tehetségű portugál fado énekesnő is.