Itt van Japán!

2013. szeptember 27.
Csak bele kell kóstolnunk... Már javában tart a fővárosban az egykor Butoh Fesztivál néven elindult, Itt van Japán! elnevezésű programsorozat a fővárosban. Péntek estére különleges élményt ajánlunk.

A butoh egy, az ötvenes években kialakult avantgárd, kortárs táncstílus, a második világháború után alakult ki Japánban – mindent felborítva, mindennel szembefordulva. A fesztiválon nemcsak a társadalmi konvenciókat átlépő, tabu témákat sem nélkülöző újító műfaj előadásait láthatjuk, hanem kóstolót kaphatunk olyan kortárs előadásokból is, amelyeket a butoh filozófiája inspirált.

Az idei program legfontosabb előadója, a fesztivál keretében már harmadik alkalommal fellépő Ko Murobushi, a butoh egyik legismertebb és legelismertebb képviselője a világon. A mester minden munkáját a mélység és filozófia hatja át, mely Kripta című legújabb szólójában is megmutatkozik, és amelyet közvetlenül a bécsi premiert követően láthatunk itthon a Nemzeti Táncszínházban szeptember 27-én 20 órától.

De érdemes ezen az estén már korábban érkezni. 18 órától a Sushi étteremnek köszönhetően Japán igazi ízeit kóstolhatjuk, aztán a Budapesti Japán Iskola taiko dobcsoportja ad fél órás ízelítőt műsorából, 19 órától pedig az Érintéspont Művészeti Alapítvány japán-magyar koprodukciós sorozatának részeként Batarita és Daiji Meguro közös, Azonnali üzenet című előadását láthatjuk, ráadásul először Magyarországon.

További információt itt találtok!