Feltörekvő angolok Budapesten

2013. október 05.
Anglia egyik félreeső kisvárosából jutott el néhány év alatt a kontinens legnagyobb fesztiváljainak sztárvendégei közé az a három fős brit rockzenekar, mely október 5-én nálunk is bemutatkozik. A huszonéves tehetségekkel színpadra álló The Brew olyan spontán, és energikus koncerteket ad, amely megidézi a rock és blues hőskorát.

A fiúk 2006-ban tűntek fel a brit rockzenei élet underground köreiben, és már akkor lehetett tudni, hogy hamar rivaldafénybe kerülnek. Az 1989-ben született gitáros, Jason Barwick játékát sokan Hendrixéhez hasonlítják, de a nála egy évvel idősebb dobos, Kurtis Smith átható erejű dobjátéka is megidézi az egyik nagy előd, John Bonham képességeit. A két srácot egyébként a dobos édesapja kíséri basszusgitáron.

A tökéletes harmóniában működő és alkotó csapat zenéje nem áll távol a modern bluestól, de annál jóval cizelláltabb: a ’60 -évek pszichedelikus zenekarainak dallamai és a kortárs rockzenei szcéna hatásai egyaránt kihallatszanak a dalaikból. Ott a helyed ma, október 5-én a Petőfi Rendezvényközpont Caféban.

Hangolódj az esti koncertre, és hallgasd meg legújabb dalukat, a Trouble Free-t: