Elkészült a Kossuthkifli!

2013. október 22.
4500 csapó, 107 helyszín, 120 fős stáb... Igaz, sokat kell még várnunk rá, de befejeződött a Kossuthkifli, az 1848/49-es szabadságharc alatt játszódó, hatrészes kosztümös tévésorozat forgatása.

A Fehér Béla 2013-ban Aegon-díjra jelölt regénye alapján készülő tévésorozat rendező-producere Rudolf Péter, aki Hársing Hilda dramaturggal együtt készítette a sorozat forgatókönyvét. Az operatőr Kapitány Iván, aki szintén részt vett az írásban. A több szálon futó, romantikával fűszerezett, „19. századi „road movie” azonban csak 2014-ben kerül majd képernyőre az MTVA támogatásával.

A hatrészes sorozat főszereplői Lengyel Tamás, Nagy-Kálózy Eszter, Trokán Nóra, Kálloy Molnár Péter, Reviczky Gábor, Haumann Péter és Kőszegi Ákos. De a 100 színészt felvonultató Kossuthkilfiben olyan neves színészek is szerepelnek majd, mint például Törőcsik Mari, Básti Juli, Szacsvay László, Szabó Győző és Kamarás Iván, de Fábry Sándor és a könyv szerzője, Fehér Béla is feltűnnek majd egy-egy kisebb szerepben.

A július elején kezdődő forgatás 75 napon át tartott. „Nagyon sokrétegű a történet, ezért a megfilmesítése hatalmas kihívás, de én pontosan ezt élveztem az elmúlt hónapok alatt – meséli Rudolf Péter. – Túl a fizikai fáradtságon, amit a napi 12-16 órás munka jelentett, lelkileg feldobottnak érzem magam. Most öt nap pihenő következik, majd pedig megkezdődik a több hónapos utómunka: a vágás, az utószinkron és a számítógépes trükkök felvétele.”