Vasárnapi ajánlatunk

2013. október 27.
Van Budapesten egy hely, ahol vasárnap esténként összefonódik a színház, a kultúra és a zene. Ez a varázslatos hely a Budapest Jazz Club, a kulturális légkörért pedig a KékSzobaHall felelős.

A játékos színházi esték otthona egész novemberre kiterjedő programsorozatot tartogat, hétről-hétre nagyszerű kulturális eseményeket állítva színpadra. A kellemes esték célja, hogy találkát biztosítson azoknak, akik szeretik a művészetet, és szívesen osztják meg gondolataikat másokkal.

Október utolsó vasárnapján, 19 órakor a színpad Parti Nagy Lajosé, aki frissen megjelent Mi történt avagy sem című novelláskötetéből olvas fel. Az idén 60. születésnapját ünneplő író elkalauzolja közönségét Tömpemizsértől Csőpépig, véletlen találkozásoktól szándék nélküli csodákig, képet adva ezzel a mai Magyarországról. A szöveghez dallam is társul Dés Andrásnak köszönhetően, aki a novellákból nyer ihletet ütőhangszeres improvizációjához.

A kultúradömping azonban itt nem áll meg: egy héttel később, november 3-án a színésznő Tompos Kátya és Hrutka Róbert zenei világa tárul elénk: új lemezük, a Keresztül Európán kerül bemutatásra. A zenei utazás sokállomásos: dalok csendülnek fel angol, francia, orosz, bolgár és magyar nyelven, többek között cselló és zongora kíséretében.

Szakítva a vasárnapi előadásokkal, november 4-én, hétfőn is kulturálódhatunk kicsit Sándor Erzsinek köszönhetően. A Szegény anyám, ha látnám című könyvének bemutatása 18 órai kezdettel várható, melyben közreműködik fia, Juhász Tamás is.

A többi hideg vasárnapokon is feltöltődhetünk még Veiszer Alinda interjújával, Spiró György felolvasóestjével vagy Hernádi Judit szerelmes sanzoncsokrával. A KékSzobaHall a Budapest Jazz Clubban várja a kultúra iránt érdeklődőket színes előadásokra, kellemes légkörbe és jó társaságba minden vasárnap este a Hollán Ernő utca 7. szám alá.