Kaktuszos és tüskés az új Quimby lemez

2013. november 23.
Új nagylemezt jelentet meg Kaktuszliget címmel hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, a Quimby. A tizenegy számos, tüskés, quimbys őrületekkel és lírai szerzeményekkel teli izgalmas új album december 1-én illetve 2-án kerül a boltokba. Lemezbemutató koncert december 28-án, a budapesti Indoor Fesztiválon.

„Amikor íródtak a dalok, többször elhangzott az a mondat: ez is olyan kaktuszos. Valahogy azt éreztük, mintha kilöktek volna minket egy képzeletbeli sivatagos-kaktuszos tájba, ahol bizonyos fényszögekből láttatva egyes dalok westernes-countrys keretet, mások fojtott-fülledt hangulatot kaptak. Még a sok munkacím is erre rímelt, mint egy hangulati layer, amely végigvonult az egész lemezanyagon, amely ehhez a sivatagos miliőhöz hasonlóan mégis sokszínű – mondja Kiss Tibor, a zenekar gitáros-énekes-frontembere. – Alapvetően nagyon sok dal vizuális ihletésű: sokszor úgy is bánunk velük mind hangulatilag, mind szövegben, mintha pingálnánk. Rengetegszer mondjuk azt, ezt inkább nem csináljuk meg, mert inkább filmzene. Amelyek viszont elkészültek, azokban is erősen érezhető ez a fajta filmes látásmód.”

A Quimby új albuma digitálisan december 1-én, vasárnap, fizikai formában december 2-án, hétfőn jelenik meg, ám a rajongók már napokkal, sőt hetekkel korábban rástartolhatnak a nagylemezre. A Kaktuszliget – a hazai zenei piacon eddig egyedülálló módon – két héttel a megjelenés előtt már megrendelhető az iTunes-on, ráadásul az elővásárlók egy, még sehol sem elérhető vadonatúj Quimby-dalt is kapnak ajándékba.

Megrendelheted itt.