Hurrikánok a színpadon

2013. november 30.
Olasz színház vengédjátéka a Maladype Bázisán.

A Teatro Potlach több mint húsz éve járja Európát és Amerikát Láthatatlan város című programjával, melyben a mindennapi tereket alakítják át – az adott tér kulturális felfedezésén keresztül -, „külső színházzá”. Nyáron a Maladype társulata vendégeskedett a kolostorból színházzá alakított Fara Sabinai rezidenciájukon, most pedig az olasz teatro érkezik látogatóba a társulat Bázisára a Hurrikánok című darabjával

A Pino Di Buduo rendezésében és Daniela Regnoli főszereplésével bemutatkozó előadás egy igazi zenei utazás Bertolt Brecht balladáin és dalain keresztül a harmincas évek Németországába. A Hurrikánokban olyan nők történeteit ismerhetjük meg, akik tizenhatéves énjüket feleleveítve mesélik el – szinte még gyermekként – átélt vágyaikat, szenvedélyüket és korai felnőttéválásukat a II. világháború bombáitól sújtott világban. Hétköznapi emberek névtelen történetei, kis viharai, melyek néha hurrikánná duzzadnak.

December elsején egy – ingyenes – bemutatkozó est keretében ismerkedhetünk meg a Teatro Potlach társulatával, 2-án és 3-án pedig megnézhetjük hogy söprik el az érzelmek a színpadot.