Összefogás a népzenészekért

2013. november 28. |

Jótékonysági eseménysorozat indul az idős, nehéz helyzetben lévő népzenészek megsegítésére a Csík Zenekar és a Hagyományok Háza és a Fonó Budai Zeneház kezdeményezésével. December 5-én 19 órától a Hagyományok Háza színháztermében neves népdalénekesek, népzenészek, világzenei előadók összefogásával indul az eseménysorozat.

Összefogás a népzenészekért

Egyre több idős népzenész kerül nehéz anyagi körülmények közé, sokan olyan betegséggel küzdenek, amely lehetetlenné teszi, hogy továbbra is zenéljenek. Mezei Ferenc Csángáló, a Szászcsávási zenekar brácsása Parkinson kórban szenved, anyagi helyzete azonban azt sem teszi lehetővé, hogy a kezeléshez szükséges gyógyszereket rendszeresen megvásárolja. Éppen ezért fogtak össze a népzenészek, a népzenével, néphagyománnyal foglalkozó szervezetek, hogy egy jótékonysági eseménysorozatot indítsanak útjára, amelynek célja, hogy a befolyt támogatással a segítségre szoruló zenészeket támogassák.

Első lépésként december 5-én a Hagyományok Házában egy különleges koncertet, és a Fonó Budai Zeneházban pedig táncházat rendeznek meg olyan neves népzenészekkel, világzenei előadókkal, akik közreműködésükkel támogatják a kezdeményezést. (December 6-án Győrben, 7-én Debrecenben.)

A budapesti koncerten fellép a Hagyományok Házában fellép a Szászcsávási zenekar Sebestyén Márta, Andrejszki Judit és Havasréti Pál társaságában, Herczku Ági és a Banda, Lajkó Félix, a Muzsikás együttes, Szalonna és bandája, Pál Lajos és családja, a Dűvő zenekar, a Jászság Népi Együttes, az Üsztürü zenekar, Kovács Norbert (Cimbi) és Lőrincz Hortenzia valamint a Csík zenekar. Ugyanezen a napon 20 órától jótékonysági táncházat tartanak a Fonó Budai Zeneházban a Fanfara Complexa, a Pósfa zenekar, a Buda Folk Band, a Szászcsávási zenekar, valamint a Tükrös zenekar részvételével.

A befolyt összegből elsőként Csángáló gyógykezelését teszik lehetővé a Magyarországi Kallós Zoltán Alapítványon keresztül.

További részletek és jegyrendelés itt.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra