Együtt a Belmondóval

2013. december 08.
Megjelent a Belmondo új albuma Kooperatív címmel. Hogy stílszerűek maradjanak a címhez - tele jobbnál jobb vendégművésszel.

A magyar zenei élet előadói és a legkülönfélébb stílusok képviselői szerepelnek a Belmondo új albumán. Azzal a nem titkolt céllal, hogy megmutassák az együttműködésben rejlő erőt és lehetőséget. A közreműködők között van Szirtes Edina Mókus hegedűművész-énekesnő, Judie Jay énekesnő, Szolnoki Péter, a Bon Bon énekese – aki most kivételesen csak fuvolázik-, Eckü, a Hősök rappere, a Fourtissimo rézfúvós kvartett, Kovács Krisztián, a Fish! zenekar frontembere, Czutor Anett énekesnő, Zoohacker és Hatvani Zília dj, Szekeres András, a Junkies frontembere, valamint egy számban Gyurma szkreccsel, egy másikban pedig Bartha Timi énekel.

„Évek óta terveztük, hogy más stílusok képviselőivel dolgozzunk együtt – mondta Czutor Zoli, a Belmondo zenekar dalszerző-frontembere. – Voltak korábban is próbálkozásaink, közös dalok és fellépések, de a Kooperatív című lemezünk azért rendhagyó, mert teljes egészében az együttműködésről szól. Alapvetően a dalok karaktere és a barátság határozta meg, hogy kit kértünk fel együttműködésre, de például Fish! Krisztián esetében egy régóta húzódó nézeteltérésünket rendeztünk a közös munkával. Az együttműködésben ugyanis komoly erő rejlik. Jó lenne, ha ezt a szemléletet átvihetnénk a baráti társaságokra, a családokra és az egész országra.”

A tervek szerint a zenekar csak tavasszal tartja lemezbemutató koncertjét, amire minél több közreműködőt szeretne elhívni. A zenekar legközelebb december 14-én a budapesti Gozsdu Manó Klubban lép fel, ahol azért már ízelítőt adnak az új album dalaiból.

Fotó: Barta Imre

Belmondo feat. Kovács Krisztián (Fish!): Szívjuk el