Villogj a neveddel!

2013. december 10.
Az Amnesty International ingyenes bulit tart a Corvintetőn december 10-én, az Emberi Jogok Világnapján. Ott a helyünk!

Mi ez?

Az Emberi Jogok Világnapját minden év december 10-én ünnepli a világ arra emlékezve, hogy Az emberi jogok egyetemes nyilatkozatát 1948. december 10-én fogadta el ENSZ közgyűlése. Ezen a napon magas szintű politikai konferenciákat és találkozókat valamint az emberi jogi kérdésekkel foglalkozó kulturális rendezvényeket és kiállításokat szerveznek. Hagyományosan december 10-én osztják ki a Nobel-békedíjat és az ENSZ öt évenként adott emberi jogi díját. Számos, az emberi jogok területén aktív kormányzati és nem kormányzati szervezet is rendez különleges eseményeket, hogy megemlékezzenek erről a napról, mint ahogy sok más polgári és szociális szervezetek is.

Akkor most Nobel-békedíjat fognak átadni a Corvintetőn?

Nem. A Corvintető továbbra is a bulizóké, viszont az estét szervező Amnesty International sokszor viszi hasonló környezetbe eseményeit.

Villogj a neveddel!

Írj egy levelet a helyszínen a jogsértések ellen, hogy saját csillagod legyen a Corvintetőn! Minden aláírás után felkapcsolnak egy fénypontot a Corvintető legendás LED-plafonján.

Segíts, hogy december 10-én mind az 1840 LED-izzó égjen!

Az ingyenes estén hallható líra slam poetry-hősök jóvoltából Slamnesty 2.0 fedőnév alatt, és lant is a Kozmosz zenekar társadalmi kérdéseket is boncolgató minikoncertjével, melyet a két Anima-szaki, Prieger Zsolt és Németh Gergő dj-szettje, valamint a Tilos Rádió-s f0cu5 zár tánccal, zenével – hajnalig.

Tudj meg többet a Levélíró Maratonról!