25 éves a TranzDanz

2013. december 19. |

Kovács Gerzson Péter kortárs táncegyüttese, a TranzDanz idén ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. A társulat nemrég tért haza Biarritz-ból, ahol a Profana című előadással vendégszerepeltek. A jubileumi évet december 19-én a Lábán-díjas Bankett című előadás felújításával zárják.

A TranzDanz produkcióról-produkcióra újjászerveződő, megújuló társulat, ahova Kovács Gerzson Péter koreográfus, látványtervező a klasszikus balett, a kortárs tánc és a néptánc legtehetségesebb szólistáit, művészeit hívja meg. Zenész társai szintén a zenei élet legkülönbözőbb területeiről érkeznek: az elektronikus zajzenétől a neoklasszikus kortársig, az akusztikus ethno-jazztől az innovatív DJ-kig, a népzenétől a korabarokkig.

A TranzDanz fennállásának két és fél évtizedes történetében először mutatkozik be a Nemzeti Táncszínházban: december 19-én 19 órától láthatjuk a Bankett című Lábán-díjas előadást. Az est további különlegessége, hogy a koreográfus, Kovács Gerzson Péter is színpadra lép.

A Bankett egy sok szálon futó ponyvaregény, szappanopera, népmese eltúlzott figurákkal, archetípusokkal. Szürreális. Álom. Ez a játék olyan, mint a mai hétköznapok, ahol mindenki mindenkinek társa és intrikusa, szövetségese és ellensége, barátja, haragosa, szeretője és elszeretője, vezér és katona, prostituált (és) rendőrkapitány, munkás-paraszt-értelmiségi, művész-műértő, kicsinyes és még kisebb. A táncjáték hősei sajátos torra gyűlnek össze, de vajon ki mit ünnepel, ki mit búcsúztat?

További információ itt.

Szólj hozzá te is!

Kapcsolódó cikkek

Még több Kultúra

Mintha meglesnénk Adyt és Lédát a párizsi lakásukban bárnai péter

Mintha meglesnénk Adyt és Lédát a párizsi lakásukban

Egy falmászó klubban is lehet fesztivál – PLACCC Fesztivál 15. PLACCC Fesztivál

Egy falmászó klubban is lehet fesztivál – PLACCC Fesztivál