25 éves a TranzDanz

2013. december 19.
Kovács Gerzson Péter kortárs táncegyüttese, a TranzDanz idén ünnepelte fennállásának 25. évfordulóját. A társulat nemrég tért haza Biarritz-ból, ahol a Profana című előadással vendégszerepeltek. A jubileumi évet december 19-én a Lábán-díjas Bankett című előadás felújításával zárják.

A TranzDanz produkcióról-produkcióra újjászerveződő, megújuló társulat, ahova Kovács Gerzson Péter koreográfus, látványtervező a klasszikus balett, a kortárs tánc és a néptánc legtehetségesebb szólistáit, művészeit hívja meg. Zenész társai szintén a zenei élet legkülönbözőbb területeiről érkeznek: az elektronikus zajzenétől a neoklasszikus kortársig, az akusztikus ethno-jazztől az innovatív DJ-kig, a népzenétől a korabarokkig.

A TranzDanz fennállásának két és fél évtizedes történetében először mutatkozik be a Nemzeti Táncszínházban: december 19-én 19 órától láthatjuk a Bankett című Lábán-díjas előadást. Az est további különlegessége, hogy a koreográfus, Kovács Gerzson Péter is színpadra lép.

A Bankett egy sok szálon futó ponyvaregény, szappanopera, népmese eltúlzott figurákkal, archetípusokkal. Szürreális. Álom. Ez a játék olyan, mint a mai hétköznapok, ahol mindenki mindenkinek társa és intrikusa, szövetségese és ellensége, barátja, haragosa, szeretője és elszeretője, vezér és katona, prostituált (és) rendőrkapitány, munkás-paraszt-értelmiségi, művész-műértő, kicsinyes és még kisebb. A táncjáték hősei sajátos torra gyűlnek össze, de vajon ki mit ünnepel, ki mit búcsúztat?

További információ itt.