Így örülnek a Golden Globe nyertesei

2014. január 13.
Van, aki csalódott és van, aki beváltotta a hozzá fűzött reményeket. A 12 év rabszolgaság például a hét jelöléséből mindössze egyet váltott díjra, de nem lehetnek elégedetlenek, ugyanis a legjobb film (dráma kategóriában) glóbuszát hazavihették. A legtöbb jelölést kapott film így az Amerikai botrány lett három díjjal.

Szerencsére nem felejtették el a díjazók, hogy 2013 elején is voltak jó filmek, így a legjobb drámai színésznő megérdemelten Cate Blanchett (Blue Jasmine című filmért) lett, aki csodaszép volt fekete csipke Armani Privé ruhájában. A legjobb színész ugyanebben a kategóriában Matthew McConaughey, a Mielőtt meghaltam című filmért (várhatóan még januárban itthon is bemutatják). De ugyanebben a filmben nyújtott alakításáért mellékszereplőként Jared Leto is megkapta a díját – maga mögé utasítva Michael Fassbendert a 12 év rabszolgaságból -, nem hiába fogyott le, és parádézott női ruhában a mozi kedvéért.

Vígjáték kategóriában a legjobb film az Amerikai botrány lett, és bár Christiane Bale és Bradley Cooper, a két férfi színész csak a jelölésig vitte, a film két női karaktere Amy Adams és a Jennifer Lawrence (főszereplő és mellékszereplő kategóriában) a díjat is megkapták. Tegyük hozzá megérdemelten!
Vígjáték kategóriában Leonardo DiCaprio lett a legjobb színész (ez már a második díja), hiszen A Wall Street farkasa című moziban három órán át bizonyította nagyszerűségét. A legjobb rendező a Gravitáció szuperprodukció atyja lett: Alfonso Cuaron.

A legjobb külföldi film kategóriában sajnos nem nyert a szerintünk nagyszerű Vadászat Mads Mikkelsennel a főszerepben, helyette az olasz Paolo Sorrentino filmje, A nagy szépség vitte el az Arany Glóbusz szobrocskát.

A tévés díjakról itt olvashatsz!