Elektronikusabb lett a mius új lemeze

2014. január 19.
Hangzásában elektronikusabb, szövegeiben elmélyültebb lesz a mius január végén megjelenő második nagylemeze, a Tessellation. Hallgass bele!

A hazai könnyűzene egyik legígéretesebb fiatal zenekara, a mius Aranyszárnyú címmel elkészítette első magyar nyelvű dalát is, amelyhez szokatlan módon a népzenéből merített ihletet.

A mius zenekar, vagyis Horányi Júlia énekesnő és Álmos Gergely zeneszerző elkészítette második nagylemezét, amely január 27-én jelenik meg. A duóra jellemző kellemes, elektro-akusztikus downtempo hangzásvilág a Tessellation című albumon még egységesebbé és letisztultabbá vált. Az elektronika hangsúlyosabb szerephez jut, a Behind The Line című bemutatkozó albumhoz képest pedig a gitár dominanciáját a billentyűs hangszerek veszik át. A tíz új szerzemény között több szempontból kakukktojásnak számít az Aranyszárnyú című dal.

„A mius a kezdetek óta angolul szólalt meg, de erre a lemezre rákerült az első magyar nyelvű számunk. Ami azért is különleges, mert bár a zene elektronikus, az ének egyértelműen népzenei ihletettségű, ami egyáltalán nem megszokott tőlünk. Izgalmas volt kísérletezni a folk hangzással, de valószínűleg ez volt az első és egyben utolsó ilyen jellegű kalandunk. Alapvetően maradunk az elektronikus zenénél” – mondta Álmos Gergely, a mius zeneszerzője.