A legfiatalabb magyar színház

2014. január 22.
Ősbemutatóval vendégszerepel Budapesten a tavaly alakult salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház. Hazánk legifjabb teátruma a fővárosi Madách Színházban mutatja be január 22-én T. Pataki László Kit szerettél, Ádám? című darabját, amely a híres író, Madách Imre életét meghatározó nők „hatalmi harcába" enged bepillantást.

Madách Imre személyes tragédiájával, az író édesanyja, Majtényi Anna és felesége, Fráter Erzsébet egymás ellen vívott harcáról szóló színpadi játékát T. Pataki László jegyzi. A Kit szerettél, Ádám? című darabbal a társulat a híres író születésének 190. évfordulóját kívánja méltóképpen lezárni. A teátrum vezetése még Madách Imre Brazíliában élő rokonait is elhívta a premierre, ezzel is tisztelegve a 150 éve elhunyt tragédia-költő emléke előtt.

Az ősbemutatóra a Madách Stúdióban kerül sor – P. Kernek Edit és Müller Zsófia főszereplésével – a magyar kultúra napján, majd január 27-től az új teátrumnak otthont adó salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központban játsszák.

További infók itt!